A 173 b 243 c 253 d 273 36455478354 sonini 2,4,5,9,10 va 25ga bo’lgandagi qoldiqlar yig’indisini toping


Download 14.3 Kb.
Sana17.04.2020
Hajmi14.3 Kb.

1.Natural sonni 18ga bo’lganda bo’linma 15ga,qoldiq 3ga teng bo’ldi. Bo’linuvchini toping.

A)173 B)243 C)253 D)273

2. 36455478354 sonini 2,4,5,9,10 va 25ga bo’lgandagi qoldiqlar yig’indisini toping

A)18 B)16 C)15 D)14

3.630 va 198 sonlarining umumiy bo’luvchilari soni nechta?

A)5 B)6 C)4 D)7

4.Qaysi juftlik o’zaro tub sonlardan iborat?

A)(8;14) B)(11;22) C)(12;35) D)(10;24)

5. 72 va 96 sonlarining eng kichik umumiy karralisini eng kichik umumiy bo’luvchisiga nisbatini toping

A)10 B)0.1 C)9 D)12

6. 0,5(7) ni oddiy kasrga aylantiring

A)52/90 B)57/99 C)52/99 D)57/90

7. Sonlarni o’sish tartibida joylashtiring

a=49/50 b=102/300 c=22/75

A)a
8. 3/7, 4/17, 21/23 sonlariga bo’lganda butun son chiqadigan eng kichik natural sonni toping

A)84 B)36 C)42 D)54

9.Soddalashtiring: a(b+c-bc)-b(c+a-ac)+c(b-a)

A)-abc B)ac-bc C)0 D)a

10.Agar a+b+3=10 bo’lsa, u holda 3,8a+7,7+1,7b+2,5a+11,2+4,6b ifodaning qiymatini toping

A)53 B)57 C)63 D)58

11.Tenglamani yeching: 6,4(2-3x)=6(0,8x-1)+6,8

A)5 B)-0,5 C)0,5 D)-2

12. tenglamalar sistemasining yechimlari kvadratlari yig’indisini toping

A)5 B) C) D)2

13. 2018* ning oxirgi raqamini toping

A)2 B)1 C)3 D)8

14. Quyidagi nuqtalardan qaysilari y=-3x+7 chiziqli funksiya grafigiga tegishli?

A)(5;3) B)(-1;3) C)(-3;7) D)(2;1)

15. -+x+ ko’phadni x-1 ga bo’lgandagi qoldiqni hisoblang

A)6 B)2 C)x-2 D)x-1

1.d 2.a 3.b 4.c 5.d 6.a 7.b 8.a 9.c 10.c 11.c 12.c 13.d 14.d 15.a

Download 14.3 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©fayllar.org 2020
ma'muriyatiga murojaat qiling