Matematika (5-6 sinflarga nomzodlar uchun)


Download 25.07 Kb.
Sana13.03.2020
Hajmi25.07 Kb.

@PREZIDENT_MT

MATEMATIKA (5-6 sinflarga nomzodlar uchun)

  1. Hisoblang.

  1. 16 B) -3 C) 33 D) 22



  1. Noto’g’risini toping.

  1. B)

C) a+b=b+a D) a=(-(-a))

  1. Amallarni bajaring. ?

  1. 0 B) C) D)



  1. Aralash son ko’rinishida yozing:

  1. B) C) D)



  1. Kasrni qisqartiring:

  1. B) C) D)



  1. Sonlarni raqam bilan yozing: ikki yuz ming uch, besh yuz olti ming to’qqiz

  1. 23; 569 B) 205; 5069

C) 2003; 5609 D) 200003; 506009

  1. Ishorani shunday qo’yingki tenglik to’g’ri bo’lsin. 100__10+2=12

  1. : B) + C) * D) –



  1. Kubning 8 ta uchi bor. Ushbu gap …

  1. noto’g’ri B) to’g’ri

C) aniqlab bo’lmaydi

  1. Hisoblang. 70964 67849572 =

  1. 3687 B) 3683 C) 6087 D) 3003



  1. Sonning o’ng tomoniga 2 ta 1 yozilsa, son qanchaga ortadi?

  1. 100 B) 1000

C) 10 D) aniqlab bo’lmaydi

  1. Kutubxonaga 30000 ta kitob keltirildi va 5 foizi sotildi. Kutubxonada qancha kitob qoldi?

A) 1500 B) 5000 C) 28500 D) 30000

  1. AB kesma 30 sm. Unda C nuqta olingan. AC kesma yarmi va BC kesma yarmi orasidagi masofa qancha?

  1. 15 sm B) 20 sm

C) 10 sm D) aniqlab bo’lmaydi

  1. Sonning necha foizi uning chorak qismiga teng?

  1. 50% B) 25% C) 75% D) 33.3%



  1. Yuzi 36 ga teng bo’lgan kvadratning perimetrini toping.

  1. 36 B) 24

C) 18 D) aniqlab bo’lmaydi

  1. Sonni nolga bo’lganda o’zi hosil bo’ladi. Ushbu gap…

  1. noto’g’ri

B) to’g’ri C) to’g’ri javob yo’q

  1. Hisoblang.

  1. 0.1 B) 0.2 C) 0.4 D) 0.6



  1. qismi 10 ga teng bo’lgan sonni toping.

  1. 4 B) 24 C) 25 D) 5



  1. Kubning 6 ta qirrasi bor. Ushbu gap…

  1. to’g’ri B) noto’g’ri

C) aniqlab bo’lmaydi

  1. Maxraji 10 ga teng bo’lgan to’g’ri kasrlar nechta?

  1. 9 ta B) 10 ta C) 1 ta D) 11 ta



  1. Sonni yuzdan birlar xonasigacha yaxlitlang. 986,767

  1. 986,767 B) 986

C) 987,77 D) 986,77

  1. Uchburchakning ichki burchaklar yig’indisini toping.

  1. 180 B) 360 C) 90 D) 270



  1. Agar bo’lsa,

ni toping.

  1. 3-a B) 4-a C) 4+a D)



  1. Taqqoslang. a= b= c= d=



B)

C)



D)

  1. qismi, qismi 1 ga teng bo’lgan songa teng sonni toping.

  1. 200 B) 21 C) 120 D) 201



  1. 3 ta qo’y 5 kunda 2 press xashak yeydi. 10 ta qo’y 10 kunda qancha press xashak yeydi?

  1. B) C) 40 D) 20



  1. qismi 10 ga va qismi 6 ga teng sonlarning o’rta arifmetigini toping.

  1. 38 B) 40 C) 19 D) 20



  1. 150 minutga teng qiymatni toping.

  1. 2.5 B) 900 sekund

C) 3.5 D) 1000 sekund

  1. Qo’shni burchaklar bissektrisalari orasidagi burchakni toping.

  1. 180 B) 60

C) 90 D) aniqlab bo’lmaydi

  1. Hisoblang. 243:(9:11)=

  1. 27 B) C) D) 297



  1. 30 ning natural bo’luvchilar soni nechta?

  1. 8 ta B) 10 ta C) 6 ta D) 7 ta

KALITLAR:

2.1 BALL: 1C 2B 3A 4B 5C 6D 7A 8B 9A 10D

3.2 BALL: 11C 12A 13B 14B 15A 16B 17C 18B 19A 20D

4.3 BALL: 21A 22C 23C 24A 25A 26C 27A 28C 29D 30A

Download 25.07 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©fayllar.org 2020
ma'muriyatiga murojaat qiling