1. Yer silkinishlarining yer yer yuzasiga nisbatan turlari? A. 1ballik va 10ballik


Download 9.14 Kb.
Sana25.09.2020
Hajmi9.14 Kb.

Test

1.Yer silkinishlarining yer yer yuzasiga nisbatan turlari?

A.1ballik va 10ballik

B.vertikal va gorizontal

C.litosfera va stratosfera

D.yer yuzasi sathi bòylab va yer tubida

2.''CTART '' tizimi qanday tizim?

A.Favqulotda holatni baholash tizimi

B.Yer silkinish darajasini aniqlash tizimi

C.Jarohatlanganlarni saralash tizimi

D.Tabiiy ofatlarni klassifikatsiyalash tizimi

3.Katta tezlikda tebranuvchi yer silkinishlarining davomiyligi qancha?

A.qisqa 1.5-2.5soniyali

B.uzoq 1.5-2.0daqiqali

C.òrtacha 15-20soniyali

D.òrtacha 5-10daqiqali

4.Favqulotda holat manbasi turini aniqlang?

A.Topologik

B.Xarbiy

C.Avariya

D.Tektonik

5.Favqulotda holat manbasi turini aniqlang?

A.Meteorologik

B.Texnogen

C.Ekologik

D.Bva C javoblar tòĝri

6.Topologik xalokat turiga kiradi..

A.Qor kòchishi

B.Zilzila

Kuchli bòron

D.Jazirama issiq

7.Odam hayotiga xavf soluvchi katta hajmdagi obyektlarga zarar keltiruvchi tòsatdan va tez kechadigan hodisa bu ?

A.Xalokat

B.Favqulotda holat

C.Avariya

D.tòĝri javob yòq

8.Favqulotda holatni keltirib chiqaruvchi sabablarga kiradi ..

A.Yuqori harorat

B.Toksinlar

C.Radioaktiv moddalar

D.barcha javoblar tòĝri

9.Ijtimoiy-biologik manbaga kiradi..

A.Radiatsiya

B.Biologik qurollar

C.Suv toshqini

D.Portlash

10.DP-5A qanday asbob?

A.Yer silkinish darajasini aniqlovchi qurilma

B.Dozimetrik asbob

C.Havodagi zaharlanishlarni aniqlovchi asbob

D.Namlikni aniqlovchi asbob

Javoblar


1.B

2.C


3.A

4.B


5.D

6.A


7.A

8.D


9.B

10.B
Download 9.14 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©fayllar.org 2020
ma'muriyatiga murojaat qiling