2-sinf Ona tili III chorak Nechta? so’rog’iga javob bo’lgan so’zni toping


Download 18.22 Kb.
Sana08.01.2022
Hajmi18.22 Kb.
#253793
Bog'liq
2-sinf Ona tili III chorak
99tttttttttttttttt, 99tttttttttttttttt, 2 5233384231035472917, амалиёт шартнома бланка (2), Data Engineering Nanodegree Program Syllabus (1), betlik, 20 Z Ashurov t, tashqisavdo press uzb571, 3 amaliy mashgulot(kechki 2-amaliy) (1), 3 amaliy mashgulot(kechki 2-amaliy) (1), ,, yengil atletikaning rivojlanish tarixi, Abdulhay Tursun. Mustahkam oila asoslari, 2018 MATERIKLAR VA OKEANLAR TABIIY GEOGRAFIYaSIDAN

2-sinf Ona tili III chorak
1. Nechta? so’rog’iga javob bo’lgan so’zni toping.

A. o’ntacha B. o’n ikkita C. o’n beshtadan



2. Harakatni bildirgan so’zlarni toping.

A. yozuvchi, uchmoq B. yozmoq, uchqur C. uchmoq, yozmoq



3. Shaxs nomini bildirgan so’zni toping.

A. binokor, shoir B. bino, she’r C. binokor, she’r



4. Nuqtalar o’rniga mos harf qo’ying. Yoru . , ya . malak.

A. g’,x B. g’, h C. q,x



5. Qaysi so’zni yozishda hatoga yo’l qo’yilgan?

A. ilhom B. doim C. teyatr



6. Qaysi javobda so’zlar bo’g’in ko’chrilmaydi?

A. Ozoda, A’zam B. Ozoda, A’zamjon C. Ozod, A’zam



7. Qaysi so’zda tutuq belgisi ma’no o’zgarishiga hizmat qilyapti?

A. qal’a, ta’til B. da’vo, qal’a C. da’vo, ta’til



8. Nuqtalar o’rniga mazmunga mos so’zni qo’ying: . . . . . sigir.

A. yovvoyi B. sersut C. uchqur



9. Qaysi so’zlar talaffuzida tovush tushish hodisasi kuzatiladi?

A. go’sht, g’isht B. Toshkent, obod C. Samarqand, musht



10. z, g’, v jarangli undoshlarining jufti qaysi javobda berilgan?

A. s,q,sh B. s,k,f C. s,q,f



11. O’zbek tilida nechta undosh tovush bor?

A. 24 B. 23 C. 30



12. Gap oxiriga mos tinish belgisini qo’ying: Ahmadjon, qalamimni sen oldingmi

A. . B. ? C. !



13. Noto’g’ri bo’g’in ko’chirilgan so’zni toping.

A. den-giz, si-nglim B. ko’-ngil, tong-gi C. ko’ng-lim, den-giz



14. Gapning asosini toping: Uzoqdan qo’zichoq ovozi eshitildi.

A. qo’zichoq eshitildi B. ovozi eshitildi C. uzoqdan eshitildi



15. Shaxs va narsa belgisini bildirgan so’zlarni toping.

A. oriq, o’tkir B. taxir, ariq C. o’tir, taxir



16. Nima qiladilar? So’rog’iga javob bo’ladigan so’zni toping.

A. yozyaptilar B. o’qiyman C. yozadilar



17. Bir nechta shaxsga nisbatan qaysi so’roq ishlatiladi?

A. Nimalar? B. Kimlar? C. Kim?



18. “Bahorda mevali darahtlar gullaydi” daraxtlar so’ziga bog’langan so’zni toping.

A. mevali B. bahorda, gullaydi C. mevali, gullaydi



19. Garmdorining belgilarini yozing.

20. Nima tugallangan fikrni bildiradi?

2-sinf Ona tili III chorak
Test kaliti



1

B

6

C

11

A

16

C

2

C

7

B

12

B

17

B

3

A

8

B

13

A

18

C

4

A

9

A

14

B

19




5

C

10

C

15

A

20





19. qizil, achchiq

20. gap
Download 18.22 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©fayllar.org 2022
ma'muriyatiga murojaat qiling