5-sinf. Matematika. 4-chorak. Ikki sonning o`rta arifmetigi. 95,4 bu sonlardan biri 100 Ikkinchisini toping


Download 37.5 Kb.
Sana10.09.2022
Hajmi37.5 Kb.
#804047
Bog'liq
5-sinf test 4-chorak
amir temur va temuriylar davrida ozbek davlatchiligining yuksalishi, 1.2.-1-mavzu adabiyotlar ro'yxati, rus tili 4-tema, tvorchestvo-fransua-rable, Informatika va AT (2), БМАмалиёт, byudjet tashkilotlarining yillik hisobotlari asosida tovar moddiy boyliklarini tahlil qilish tartibi referat, byudjet tashkilotlarining yillik hisobotlari asosida tovar moddiy boyliklarini tahlil qilish tartibi referat, G‘aznachilik yuklatilgan asosiy huquq va majburiyatlar, byudjet tashkilotlarining yillik hisobotlari asosida tovar moddiy boyliklarini tahlil qilish tartibi referat, byudjet tashkilotlarining yillik hisobotlari asosida tovar moddiy boyliklarini tahlil qilish tartibi referat, byudjet tashkilotlarining yillik hisobotlari asosida tovar moddiy boyliklarini tahlil qilish tartibi referat, byudjet tashkilotlarining yillik hisobotlari asosida tovar moddiy boyliklarini tahlil qilish tartibi referat, саволлар, саволлар

5-sinf. Matematika. 4-chorak.
1. Ikki sonning o`rta arifmetigi. 95,4 bu sonlardan biri 100,8 . Ikkinchisini toping.
A) 90,2 B) 90,4 C) 90 D) 80
2. 80 ning 5% nechaga teng
A. 4 B. 0,4 C. 36 D) 45
3. 5% i 118 ga teng bo`lgan sonni ko`rsating.
A). 180 B). 2360 C). 36 D) 37
4. Tenglamani yeching;
A). 26 B). 0,26 C). 0,026 D) 0,0026
5. 20 ta sonning o’rta arifmetigi qanday topiladi?

  1. Hammasi qoshilib 20 ga ko`payadi*B) Hammasi qoshilib 20 ga bo’linadi

C) Hammasi ko’pay 20 ga bo’linadi
6. Sonlarni o’rta arifmetik qiymatini toping: 0,7; 0,9;1,25; 1,95
A)1,2 B) 12 C) 4,8 D) 5,8
7. 11 % i 176 bo`lgan sonni toping.
A) 1300 B) 1400 C) 1500 D) 1600
8. 360 ning 12% iga 10% i 14 bo`lgan sonni qo`shing.
A) 185,3 B) 183,2 C) 85,25 D) 86,25
9.790 sonining 25 % ni toping.
A) 146,8 B) 147 C) 197,5 D) 148
10. Sonning choragi qanday yoziladi?
A) B) C) 2:1 D)
11. Bo’linmani to’ping:
A)0,16 B)16 C) 2,6 D) 1,6
12. To`g`ri to`rtburchak shaklidagi maydonnin gyuzi 40,5 m2 , eni 72 dm. Shu to`g`ri to`rtburchakning bo`yini toping.
A) 56,24 B) 0,5625 C) 5,25 D) 6,25
13. 240 sonining 15 % ni toping.
A) 36 B) 3,6 C) 360 D) 6
14. 390 sonining 12 % ni toping.
A) 46,8 B) 47 C) 46,8 D) 48
15. Alisher kitobning qismini o`qib bo`ldi. Alisher kitobning 180 betini o`qigan bo`lsa, kitob necha betlik?
A) 450 B) 270 C) 72 D) 180
16. Kub sirtini yuzi 150m gateng. Kub hajmini toping.
A)5 B)25 C)125 D)150
17. Ayirmani toping: 2,03 – 1,203
A) 0,833 B) 1,233 C) 0,827 D) 0,8
18.Ayirmani toping: 7 – 3,481
A) 4,519 B) 7,481 C) 4,481 D) 3,519
19. 555 sonining 15 % ni toping.
A) 83,25 B) 83,6 C) 83,60 D) 86
20. 480 ning 60% idan 40% i 76 bo`lgan sonni ayiring.
A) 97 B) 98 C) 99 D) 100
21. 468 sonining 20 % ni toping.
A) 93,6 B) 83,6 C) 93,65 D) 86
22.Molning narxi 20 % ga kamaydi. Yangi narx ma'lum vaqtdan keyin 20% ga oshdi.Dastlabki narxi 4 000 so’m bo’lgan mol hozir necha so’mdan sotilyapti?
A) 3 840 so‘m B) 3 200 so‘m C) 4800 so‘m D) 4 000 som
23. To‘g‘ ri tortburchakning bo‘yi 3,7 sm, eni bo‘yidan 1,4 sm qisqa.Shu tolgcri tocrtburchakning perimetrini toping.
A) 6 sm B) 10,2 srn C) 12 sm D) 8,8 s
24. a,b,c sonlar birilgan ularning o'rtaarifmetigi nimaga teng
A) (a+b+c)/3 B) (a+b+c)/2 C) a+b+c D) a*b*c/3
25. Berilgan sonlarning o'rta arifmetigini toping: 3,6,12
A) 7 B)8 C) 9 D) 10
1-c 2-a 3-b 4-c 5-b 6-a 7-d 8-b 9-c 10-b 11-d 12-b 13-a 14-c 15-c 16-c 17-c 18-d 19-a 20-b 21-a 22-a 23-c 24-a 25-a
Download 37.5 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©fayllar.org 2022
ma'muriyatiga murojaat qiling