A arabchadan olingan bolib "fikrlar, ģoyalar majmui"


Download 43.35 Kb.
Sana27.05.2020
Hajmi43.35 Kb.

A) Arabchadan olingan bolib "fikrlar, ģoyalar majmui"

A) Arabchadan olingan bolib "fikrlar, ģoyalar majmui"

B) Arabcha sozdan olinib "xalq hokimiyati".

C) Lotincha sòz bòlib "millatning orzusi"

D) Yunoncha sòz bolib, "mavhumlik"


1. Mafkura tushunchasining luģaviy manosi.

2) Bugungi goyalar kurashi ketayotgan davrda inson manaviyatini boyituvchi manaviy ozuqa sifatida xizmat qiluvchi vosita bu -

A) Uyali aloqa

B) Hunarmandchilik

C) Adabiyot va san'at

D) Televizor




A) Yoshlar-kelajak poydevori

A) Yoshlar-kelajak poydevori

B) Ozod va Obod Vatan, erkin va faravon hayot barpo etish

C) Turkiston-Umumiy uyimiz

D) Jonim senga fido Òzbekistonim.


3) Òzbekiston Respublikasining bosh Milliy goyasi?

A) Davlat yetkazadigan,

A) Davlat yetkazadigan,

B) Psixologiya- ong haqidagi fan.

C) Psixologiya- ruh haqidagi fan.

D) Psixologiya- idrok haqidagi fan.


4) Axborot-psixologik xavfsizlikning shaxsga tasir etuvchi vosita va usullari aslida kop, lekin ananaviy ravishda ular uchta asosiy turga bolinadi:

Ular qaysilar?


A) Jan Piaje.

A) Jan Piaje.

B) Aristotel.

C) J. Uotson.

D) Lomonosov


5)Qaysi psixolog " tafakkur " tushunchasi urniga

" intellekt " termenini qòllaydi.


A) A. Usmonov.

A) A. Usmonov.

B) T. Asqarxònayev.

C) P. Ivanov.

D)Sh. Boyburova.


6) 1940 yilda Òzbekiston pedagogika institutlari talabalari uchun psixologiyadan birinchi o`quv qullanmasini nashr qilgan psixolog kim?

A) Bekon.

A) Bekon.

B) Platon.

C) J. Piaje.

D) Aristotel.


7) “Ruh -o`z tabiatiga ko`ra hukmron asosdir, tana esa tobe narsadir”. _

Bu jumlaning muallifi kim?


A) David Gartli.

A) David Gartli.

B) J. Uotson.

C) Torneyk.

D) Demokrit.


8)“Agar bixeviorizm fanda qandaydir ko`zga ko`rinarli o`rin olishni xoxlasa , u “ong” tushunchasini mutlako rad qilmoqi kerak".. Ong va uning tarkibiy elementlarini barchasi quruq gapdan iborat deb atagan psixolog olim kim?

A) Lomonosov.

A) Lomonosov.

B) David Yum.

C) Jozef Pristli.

D) Gobbs


9)Sezgilar inson tomonidan atrofdagi olamni bilishning shartidir, chunki ular inson ongiga boqliq bo`lmagan holda mavjud bo`lgan moddiy predmetlarning miyaga bevosita ta’sir qilishining natijasidir, deb

hisoblagan olim kim?


A) 1930

A) 1930

B) 1924

C) 1923

D) 1920


10)Nechanchi yilda, psixologlarning birinchi yig’ilishida K.N.Kornilov psixologiyani qayta qurish vazifasini ilgari surdi.

Test javoblari.

1) D

2) B

3) A

4) A

5) A


6) C


7) D

8) B


9) A

10)C
Download 43.35 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©fayllar.org 2020
ma'muriyatiga murojaat qiling