Fizika 1 Yassi oynaga tushayotgan va qaytgan nur orasidagi burchak 600 ga teng bo’lsa, nur qanday burchak ostida tushmoqda. A 40 b 50 c 30 d 45 2


Download 43.54 Kb.
Sana10.07.2020
Hajmi43.54 Kb.


Fizika

1 Yassi oynaga tushayotgan va qaytgan nur orasidagi burchak 600 ga teng bo’lsa, nur qanday burchak ostida tushmoqda.

A)40 B) 50 C) 30 D) 45



2. Qarshiligi 10 Om ga teng bo’lgan simdan 20A tok 3minut davomida o’tsa undan qancha issiqlik ajralib chiqadi (kJ).

A)

B) 620

C)

D)

3. Avtomobil yo’lning birinchi yarmini 40m/s 2-yarmini esa 108km/h tezlik bilan o’tgan bo’lsa avtomobilni butun yo’ldagi o’rtacha tezligini toping. (m/s)

A) 34.2 B) 35.2 C) 44.2 D) 45.2



4. 1000 litir simob massasini toping (t) (simob zichligi 13600kg/m3)

A)12.6 B)13.6 C) 14.6 D)15.6



5.Lupada qanday tasvir hosil bo’ladi?

A) haqiqiy, teskari C) mavhum, to’g’ri

B) mavhum teskari D) haqiqiy to’g’ri

6. Yig’uvchi linzada tasvir cheksizlikda hosil bo’lmoqda. Shu xossadan kelib chiqib buyum linzadan qanday uzoqlikda joylashgannini topin.

a-linzadan buyumgacha masofa, F-fokus masofas

A)a>F B) a2F D) a=F

7. “Paskal” o’lchov birligi keltirilgan birliklarning qaysi biriga teng?

A) N B) m2/N

C) N/m D) N/m2

8. Balandligi 3m bo’lgan kerosin idish tubiga qanday bosim beradi (Pa). (pkerosin=800kg/m3)

A)240. B) 2400. C) 24000. D) 24 .



9. 10 m3 suv og’irmi yoki kerosin?

A) Teng B) Suv C) Kerosin D) idish hajmiga bog’liq



10. Sol daryo bo’ylab 6km/h tezlik bilan oqib ketvoti. Sol ustidagi odam oqim yo’nalishiga tik ravishda 8 km/h tezlik bilan harakatlanvoti. Odamning qirg’oqqa nisbatan harakat tezligi qanday (km/h) ?

A) 7 B) 8. C) 9 D) 10



11. Malibu avtomobili 6s da tezligni 0 dan 30 m/s gacha chiqargan bo’lsa avtomobil tezlanishi qanday(m/s2)?

A) 5 B) 6 C) 7 D) 8



12. Massasi 10 kg bo’lgan tosh 4 m/s2 tezlanishga ega bo’lsa yerga urilganda qanday kuch bilan tegadi (N) ?

A) 50 B) 40 C) 10 D) 5



13. tezlik va vaqtga bog’liq grafik ostidagi yuza nimaga teng?

A) tezlik B) yo’l C) tezlanish D)yuza




14. Rasmda jism tezligining vaqtga bog’liq grafigi berilgan. Vaqtning qaysi oraligida (s) tezlanish 0 ga teng.

v

0 1 2 3 4 5 t(s)


A)0-1 B) 0-3 C) 1-3 D) 3-5

15. Gidravlik presning kichik porshen yuzi 1m2 unga 6000N kuch tasir etmoqda. Katta porshen 10m2 bolsa unga qanday kuch tasir qiladi?

A) 50kN B) 5000N C) 500N D) 60kN

16 Potensial energiya formulasini ko’rsating.

A) E=mv2/2 B) E=mgh C) E=mgh/2 D) A=pgh



17. Nyutonning 1-qonuni mazmunan to’g’ri ko’rsatilgan ifoda qaysi?

A)F=0 v=0 B)F>0, v>0 C) F=0, v=cons, v=0

D) F<0, v=0

18.Jisimga o’zaro tik yo’nalgan (90 gradus) va 4 va 3 N ga teng bo’lgan kuchlar ta’sir etmoqda. Jismga tasir etuvchi kuch qiymatini toping (N)

A) 5 B) 3 C) 2 D) 1



19. Hajmi 10m3 bolgan temirni suvda ushlab turish uchun qancha kuch kerak?(kN) (temir zichligi 7800)

A) 58 B) 680 C) 78 D) 88



20. x=t2+5t+20 tenglama bilan harakatlanayotgan jismning tezlanishini toping?

A) 0 B) 20 C) 2 D) 5



21. 1litir suv muzlasa hajmi qanday o’zgaradi

A) kamayadi B) Ko’payadi C)o’zgarmaydi D) idishga bog’liq



22.

A) 3600J


B) 3600000J

C) 10kJ


D) 36J

23. Nyutonning 2-qonuni formulasini toping

A) F=mg. B) F=kx C) F=ma D) F=cons



24. Kuchni o’lchovchi asbob nomi?

A) barometr B) dinamometir C) areimetir D) manometir



25. Jisim yo’lni 1-yarmini 36km/h qolgan yarmini 72km/h tezlik bilan o’tgan bo’lsa o’rtacha tezlikni toping (m/s) ?

A) 48. B) 130 C) 13.3 D) 15



26 Jismga chap tomondan 20N o’ng tomondan 50N kuchlar tasir etsa jism qaysi tarafga necha nuyuton bilan harakatlanadi

A) o’nga 30 B) chapga 30 C) chapga 20 D) t.j.y


27. massasi 5t bo’lgan avtomobil 10m/s2 tezlanish bilan yurmoqda uning tortish kuchini toping kN?

A) 50 B) 5 C) 25 D) 0.5



28. Yuqoriga ko’tarilayotgan liftning tezlik garfigidan foydalanib uning ko’tarilish masofasini toping?

v
6

3

t (s)


0 4 16 20 ..

A) 80 B) 96

C)100 D) 86

29. Radiusi 20m bo’lgan burilishda 30m/s tezlik bilan harakatlanayotgan avtomobilni markazga intilma tezlanishini toping.

A) 40 B) 50 C) 45 D) 60



30. Ikki jism orasidagi masofa 4 marta kamaygan bo’lsa ular orasidagi tortishish kuchi qanday o’zgargan

A) o’zgarmagan B) 4marta ortgan C) 16marta ortgan D) 16 marta kamaygan


1C 2C 3A 4B 5C 6D 7D 8C 9B 10D 11A 12B 13B 14C 15D 16B 17C 18A 19B 20C 21B 22B 23C 24B 25C 26A 27A 28B 29C 30 C


Download 43.54 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©fayllar.org 2020
ma'muriyatiga murojaat qiling