Guruh: 435 Test


Download 19.06 Kb.
Sana07.04.2020
Hajmi19.06 Kb.



TEST

Mavzu: XIX asr jahon adabiyotida romantizm

Bajardi: Qarshiyeva Shaxzoda

Tekshirdi: Qo’chqorova Mohina



Guruh: 435

Test

1."Mushuk Murrning hotiralari" romani muallifi kim?

A) Goffman

B)Shelli


C)Bayron

2.Jorj Gardon Noel Bayron O'rta yer dengizi bo'ylab 2 yil sayohatga chiqadi.U bu sayohat davomida qayerlarni aylanib chiqadi?

A)Albaniya,Turkiya,Partugaliya

B)Ispaniya,Gretsiya,Malta

C)ikkala javob ham to'g'ri

3.Bayronning "Don Juan" romani nechanchi yilda yoziladi?

A)1880

B)1824


C)1748

4. Shelli qaysi asari uchun universtitutdan haydaladi?

A)Dahriylikning zarurligi

B)Islom qo'zg'aloni

C)Qirolicha Mab

5.Pushkin litseyda o'qib yurgan kezlarida nechta she'r va nechta doston yozadi?

A) 120 ta she'r,1 ta doston

B)120 ta she'r,2 ta doston

C) 125 ta she'r, 3 ta doston

6.Pushkinning yoshlar o'rtasida katta muvaffaqqiyat qozongan dostoni qaysi?

A)"Kavkaz asiri"

B)"Yashil chiroq"

C)"Boqchasaroy fantani"

7.O'zbek adabiyotida Navoiy an'analarini ijodiy davom ettirgan iste'dod egasi kim?

A) Ogahiy

B)Munis Xorazmiy

C) Beruniy

8.Munisning otasi nechanchi yilda vafotetadi?

A) 1800

B)1789


C)1880

9.Muhammadrizo Ogahiy qatsi tillarni puxta egallagan?

A)Arab,turk,tojik

B)Fors,tojik

C)Arab,fors,turk

10.Qaysi shoirning g'azallari "Shoshmaqom" ning hamma kuylariga tushadi?

A) Muhammadriso Ogahiy

B)Munis


C) Behbudiy

11.Ogahiyning Feruzga bag'ishlangan asari qaysi?

A)"Gulshani davlat"

B)"Tarixlar qaymog'i"

C)"Qasidai nasihat"

12.Berdaq qaysi shoirlarni asarlarini chuqur mutolaa qilgan?

A)Navoiy,Fuzuliy,Maxtumquli va Kunxo'ja

B)Fuzuliy,Maxtumquli Ogahiy

C)Ogahiy,Navoiy,Munis

13.Munisning nechta muhammasi Navoiy g'azaliga bag'ishlagan?

A)12 tasi

B)10 tasi

C)15 tas

14.Munis izidan borgan shoirlar kimlar?

A)Ogahiy,Komil,Avaz,Tabibiy,Bayoniy

B) Avaz,Komil,Ogahiy

C)Fuzuliy, Kunxo'ja,Ogahiy

15.Navoiy an'analarini ijodiy davom ettirgan shoir kim?

A)Munis Xorazmiy

B)Muhammadrizo Ogahiy

C)Mahtumquli

Test javoblari:

1 A


2 C

3 B


4 A

5 B


6 A

7 B


8 A

9 C


10 A

11 C


12 A

13 B


14 A

15 A
Download 19.06 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©fayllar.org 2020
ma'muriyatiga murojaat qiling