Kompyuter klaviaturasi bul a grafik mag’liwmatlardi shig’ariw qurilmasi


Download 269 Kb.
bet1/4
Sana15.11.2020
Hajmi269 Kb.
#146393
  1   2   3   4
200 QQ тест
Bog'liq
практика2020, maruza, maruza, maruza, z, z, amaliyot, amaliyot, odam anatomiyasi fanini organishga kirish., 1 Sh A Shermuxamedova, Mustaqil ish ., 3231, API-2, Abdurazzoqov Ilhom Oraliq nazorati, Abdurazzoqov Ilhom Oraliq nazorati

Kompyuter klaviaturasi bul

A) grafik mag’liwmatlardi shig’ariw qurilmasi

B) *alfavit - sanli xabardi kiritiw qurilmasi

C) har qanday formadag’i mag’liwmatlaedi saqlaw qurilmasi

D) grafik mag’liwmatlardi kiritiw qurilmasi

ANSWER: B

Kompyuter monitori bul ?

A) kiritiw qurilmasi, dawisli xabardi shig’ariw qurilmasi.

B) *alfavit-sanli ha’m grafik mag’liwmatlardi shig’ariw qurilmasi

C) grafik mag’liwmatlardi kiritiw qurilmasi

D) har qanday formadag’i mag’liwmatlardi saqlaw qurilmasi

ANSWER: B

Xabardin’ en’ kishi o’lshew birligi ?

A) kg


B) *bit

C) bayt


D) mm

ANSWER: B

Xabar qanday qa’siyetlerge iye boliwi kerek?

A) uzlukli ha’m u’zliksiz

B) isenimli, bahali ha’m u’zlkli

C) uzluksiz, bahali

D) *isenimli, bahali ha’m toliq

ANSWER: D

O'lshew birlikleri o’sip bariw ta’rtibi tuwri ko’rsetilgen juwapti tawin’ ?

A) bit, bayt ha’m dyuym

B) bayt, kilobayt, gigabayt, megabayt,

C) korkem, lumen

D) *bit, bayt, kilobayt, megabayt, gigabayt

ANSWER: D

Tarmoq kartalari (adapterlar) ne ushin qollaniladi ?

A) kompyuterdi global tarmaqqa jalg’aw ushin

B) kompyuterdi elektr energiyasina jalg’aw ushin

C) *kompyuterdi lokal tarmaqqa jalg’aw ushin

D) kompyuterdi internetge jalg’aw ushin

ANSWER: C

Xabardi vizual ko’rsetiw qurilmasinin’ ati ne ?

A)* Monitor (displey)

B) skaner

C) simsiz klaviatura

D) ko'rsetiw stendi

ANSWER: A

Qaysi qurilmalar paydalaniwshi ta’repinen kompyuterge mag’liwmatlardi kirituwshi tiykarg’i qurilmalar esaplanadi ?

A) * klaviatura ha’m tishqansha

B) Monitor (displey) ha’m qatti disk

C) klaviatura ha’m printer

D) tishqansha elektr uzatiw kabeli

ANSWER: A

Jeke kompyuterdin’ tiykarg’i qurilamalarinan birin ko'rsetin’:

A) Printer

B) * sistemali blogi

C) Kolonkalar

D) Qattiq Disk

ANSWER: B

Modem qanday qurilma?

A) xabardi saqlaw

B) xabardi basip shigariw

C) hazirgi waqitta xabardi qayta islew

D) *telefon baylanis kanallari arqali mag’liwmat uzatiw

ANSWER: D

Sirtqi yad ne ushin xizmet qiladi?

A) Kompyuter ishinde xabar saqlaw

B) * kompyuter islewine qaramastan, uzaq muddetli xabardi saqlaw

C) ha’zirgi waqittagi magliqmatti qayta islew

D) mag’liwmatlar menen islew

ANSWER: B

Kompyuterdi o'shiriwde barliq mag’liwmatlar qaysi jerden oshiriledi?

A) jumsaq diskdan

B) CDROM diskinen

C) * operativ yadtan

D) diskdan

ANSWER: C

Sistemali blogi…

A) * kompyuterdin’ barliq tiykarg’i qurilamalari: ana plata, protsessor, blok pitanie, diskovod

B) mag’liwmatlardi saqlaw ushin xizmet qiladi

C) esaplaw, xabardi qayta islew ha’m kompyuterdin’ islewin basqariw ushin qurilma

D) qurilmalar arasindag’I baylanisti taminleydi. Tiykarg’i bloklar: qurilmalardi jalg’aw ushin jalgawshilar, qurilmalar arasindag’i signallardi uzatiw ushin shina, baqlawdi a’melge asiriw ushin mikrosxema.

ANSWER: A

Protsessor…

A) qurilmalar arasindag’i baylanisti ta'minleydi. Tiykarg’i bloklar: qurilmalardi jalg’aw ushin jalgawshilar, qurilmalar arasindag’i signallardi uzatiw ushin shina, baqlawdi a’melge asiriw ushin mikrosxemalar.

B) mag’liwmatlarni saqlash ushin xizmet qiladi

C) ekranda belgi ha’m grafik mag’liwmatlardi ko'rsetiw ushin arnalg’an

D) * esaplaw, xabardi qayta islew ha’m kompyuterdin’ islewin basqariwshi qyrilma

ANSWER: D

Ana plata…

A) mag’liwmatlardi saqlaw ushin xizmet qiladi

B) * qurilmalar arasindag’i baylanisti ta'minleydi. Tiykarg’i bloklar: qurilmalardi jalg’aw ushin jalgawshilar, qurilmalar arasindag’i signallardi uzatiw ushin shina, baqlawdi a’melge asiriw ushin mikrosxemalar.

C) ekranda belgi ha’m grafik mag’liwmatlardi ko'rsetiw ushin arnalg’an

D) xabardi basqaradi ha’m qayta isleydi

ANSWER: B

Kompyuter yadi…

A) qurilmalar arasindag’i baylanisti ta'minleydi. Tiykarg’i bloklar: qurilmalardi jalg’aw ushin jalgawshilar, qurilmalar arasindag’i signallardi uzatiw ushin shina, baqlawdi a’melge asiriw ushin mikrosxemalar.

B) xabardi basqaradi ha’m qayta isleydi

C) kompyuterdin’ barliq tiykarg’i qurilamalari: ana plata, protsessor, blok pitanie, diskovod

D) * mag’liwmatlardi saqlaw ushin xizmet qiladi

ANSWER: D

Kompyuter yadina belgiler, tekstler ha’m grafiklardi kiritiw ushin arnalg’an qurilmani tawin’:

A) monitor

B) printer

C) modem


D) *skaner

ANSWER: D

Qaysi qurilmalarda elektron nayshalar, plazma ha’m suyuq kristalli tu’rler bar?

A) tishqansha

B) printer

C) klaviatura

D) * monitor

ANSWER: D

Informatikani uyreniwdin’ tiykargi ob’ekti ha’m tiykargi tu’sinigi:

A) programma

B) kompyuter

C) algoritm

D) * xabar

ANSWER: D

Qatti disk ne ushin arnalg’an?

A)* kompyuterda islew waqtinda tez-tez isletiletin xabardi saqlaw ushin

B) qosimcha qurilmalardi jalg’aw ushin

C) belgilengen programma boyinsha kompyuter jumisin basqariw ushin

D) kompyuterde hamme waqit isletilmeytugin mag’liwmatlardi saqlash ushin

ANSWER: A

Sirtqi yad ne ushin xizmet qiladi?

A) *kompyuter islewine qaramastan, uzaq mu’ddetli xabardi saqlaw ushin

B) kompyuter ishindegi mag’liwmatlardi saqlaw ushin

C) maseleni sheshiwde tez-tez o'zgeriwshi mag’liwmatlardi saqlaw ushin

D) haziri momenttegi xabardi qayta ishlew ushin

ANSWER: A

Xabar qanday qa’siyetlerge iye boliwi kerek?

A) uzlukli ha’m u’zliksiz

B) isenimli, bahali ha’m u’zlkli

C) uzluksiz, bahali

D) *isenimli, bahali ha’m toliq

ANSWER: D

Kompyuter so'zi neni an’latadi?

A) * esaplaw

B) mexanizm

C) avtomatik

D) qurilma

ANSWER: A

Prog.exe Fayli keneytpesi ..

A) txt


B) * exe

C) Prog

D) com

ANSWER: B

Katalog-bul:

A) *qandayda bir belgisine ko’re birlestirilgen fayllar ha’m tomengi kataloglar to'plami

B) 100 den artiq fayllar toplami

C) 10 kishi kataloglar toplami

D) tiykargi yadtagi har qanday mag’liwmatlar to'plami

ANSWER: A

Fayl ne?

A) *boshlang'ich manzilga ega bo'lgan ma'lum bir uzunlikdagi xotira maydoni

B) kompyuterning qattiq diskida bo'lganha’m Wordda ochilgan hujjatlar

C) kompyuter papkasida joylashgan mag’liwmatlar

D) qattiq diskdagi mag’liwmatlarning jami

ANSWER: A

Matn fayllari qanday kengaytmaga ega?

A) * txt


B) doc

C) exe


D) bmp

ANSWER: A

Savat yorlig'i qandayha’mzifani bajaradi ?

A) tezkor xotira haqida ma'lumot oladi

B) fayllarha’m papkalarni saqlaydi

C) * o'chirilgan fayllarniha’mqtincha saqlaydi

D) disklar bilan ishlaydi, disklarni tanlaydi

ANSWER: C

Operatsion tizim bu-

A) * barcha kompyuter qurilmalarining birgalikda ishlashini ta'minlaydiganha’m ushbu dasturlardan foydalanishga ruxsat beruvchi dasturlar to'plami

B) hujjatlar bilan ishlaydigan dasturlarning to'plami

C) Kompyuter viruslarini yo'q qilish dasturi

D) mag’liwmatlarni birlashtirish dasturi

ANSWER: A

Windows-bu:

A) * operatsion tizim ushin grafik qobiq

B) oyna

C) protsessor



D) MS DOS

ANSWER: A

Windows: sichqonchaning o'ng tugmasini bosganda … ochiladi

A) fayl


B) yorliq

C) tiykargi menyu

D) * kontekst menyusi

ANSWER: D

Windows: Windowsning qaysi elementi boshqa papkalarga ko'chirilmaydi yoki nusxasini olib tashlash mumkin emas:

A) KORZINA

B) MOI DOKUMENTI

C) MOY KOMPYuTER

D) *RABOChIY STOL

ANSWER: D

DOS ne ushin mo'ljallangan?

A) * kompyuterha’m uning resurslarini boshqarishni tashkil qilishga

B) kompyuterha’m turli qo’shimsha qurilmalar o'rtasida ma'lumot almashishga

C) Faqat fayllarni qayta ishlashha’m saqlash ushin

D) tashqi qurilmalar bilan ishlash ushin

ANSWER: A

Yorliq bu...

A) * fayl, papka yoki dasturning grafik tasviri

B) fayl, papka yoki dasturning nusxasi

C) katalog

D) ko'chirilgan fayl, papka yoki dastur

ANSWER: A

Windows-da papkada joylashgan yordamchi dasturlar mavjud, bular-

A) Microsoft Offise

B) IGRI

C) *STANDARTNIE



D) PROVODNIK

ANSWER: C

Operatsion tizimni boshqarishha’m undan foydalanish ushin barcha huquqlarga ega bo'lgan foydalanuvchi turini tanlang :

A) tinglovchi

B) ha’mqtinchalik foydalanuvchi

C) Foydalanuvchi

D) * Administrator

ANSWER: D

Faqat ro'yxatdan o'tgan mag’liwmatlarning sozlamalarini o'zgartirish huquqiga ega bo'lgan, lekin dasturha’m OS sozlamalariha’m boshqaruvida cheklovlar mavjud foydalanuvchi turini tanlang:

A) Administrator

B) tinglovchi

C) * Foydalanuvchi

D) Mehmon

ANSWER: C

Parolsiz tizimga kirish imkoniga ega bo'lgan, ammo OS ni boshqarish qobiliyatiga ega bo'lmagan foydalanuvchi turi:

A) tinglovchi

B) Administrator

C) ha’mqtinchalik foydalanuvchi

D) * Mehmon

ANSWER: D

Muayyan ma'lumotni o'z ichiga olganha’m nom, hajm, kengaytmaga ega bo'lgan ob'ektni tanlang:

A) dastur

B) * Fayl

C) disk


D) yorliq

ANSWER: B

O'chirilgan fayllar qayerga yuboriladi?

A) boshqarish paneliga

B) mening Kompyuterim ob'ektiga

C) Tiykargi Menyuga

D) * Savatga

ANSWER: D

Windows so'zi qanday ma'noni anglatadi?

A) operatsion tizimi

B) * derazalar

C) Hardware

D) Software

ANSWER: B

MS Office dasturlari?

A) * amaliy dasturlar

B) standart dasturlar

C) yordamchi dasturlar

D) tizim dasturlari

ANSWER: A

PUSK tugmasi yordamida ne ochiladi?

A) kontekst menyusi

B) turli dasturlar

C) *tiykargi menyu

D) ochiladigan menyu

ANSWER: C

Algoritm bu-

A) hisoblash tarmog'i protokoli

B) ba'zi buyruqlar to'plamini bajarish tartibini ko'rsatuvchi yo'naltirilgan grafik

C) muayyan harakatlarni amalga oshirish qoidalari

D) * belgilanganha’mzifani bajarish ushin muammoni hal etish bilan yakuniy natiyjaga olib keladigan bosqichlli harakatlar ketma-ketligi

ANSWER: D

Agar algoritmning buyruqlar ketma-ketligi muayyan shartlarning bajariljshiga bog'liq bo'lsa, u…..deyiladi.

A) ichki


B) chiziqli

C) * tarmoqlanuwchi

D) tsiklik

ANSWER: C

algoritmning umumiylik xossasi-

A) * algoritm muayyan muammoni emas, balki ushbu turdagi barcha muammolarning ayrim sinflarini hal qilishni ta'minlashi kerak

B) algoritm ijrochisi algoritm tuzuvchisi tomonidan nazarda tutilmagan qarorlarni qabul qilmasligi kerak

C) algoritm alohida tuzilishga ega bo'lishi kerak (alohida qadamlar ketma-ketligiga bo'linishi kerak)

D) muayyan ijrochi ushin algoritmni yozish orqali siz faqat buyruqlar tizimiga kiritilgan buyruqlardan foydalanishingiz mumkin

ANSWER: A

Algoritmning aniqlilik xususiyatining mohiyati:

A) algoritm muayyan muammoni emas, balki ushbu turdagi muammolarning ayrim sinflarini hal qilishni ta'minlashi kerak;

B) * algoritm alohida qadamlarning ketma-ketligiga bo'linishi kerak;

C) algoritmning barcha buyruqlar aniq bajarilishi bilan, jarayon muayyan natijaga olib keladigan qadamlarning yakuniy sonidan to'xtashi kerak;

D) muayyan ijrochi ushin algoritmni yozish orqali siz faqat buyruqlar tizimiga kiritilgan buyruqlardan foydalanishingiz mumkin;

ANSWER: B

Grafik belgilar shaklidagi algoritm bu-

A) dastur

B) * blok-sxema

C) og'zaki

D) algoritm

ANSWER: B

Odatda ba'zi kichikha’mzifalarni bir necha marta bajarish orqali hal qilish algoritmi:

A) * takrorlaniwchi (davriy);

B) tarmoqlanuwchi;

C) ichki


D) chiziqli;

ANSWER: A

Algoritm chiziqli deb ataladi, agar

A) yordamchi algoritmni o'z ichiga oladi

B) uning bajarilish jarayoni muayyan shartlarning haqiqatiga bog'liq

C) uning bajarilishi bir xil harakatlarning takrorlanishini o'z ichiga oladi

D) * uning komandalari har qanday sharoitdan qat'i nazar, tabiiy ravishda bir-birini ta'qib qilish tartibida amalga oshiriladi

ANSWER: D

Algoritm tsiklik (takrorlaniwchi) deb ataladi, agar…

A) uning bajarilishi muayyan shartlarning berilishiga bog'liq

B) * uning bajarilishi bir xil harakatlarning takrorlanishini o'z ichiga oladi

C) bu yordamchi algoritmni o'z ichiga oladi

D) uning komandalari har qanday shartdan qat'i nazar, tabiiy ravishda ketma-ket tartibda amalga oshiriladi

ANSWER: B

Algoritmning xususiyati:

A) algoritmni teskari tartibda bajarish qobiliyati

B) * natiyjaviylik

C) buyruqlar ketma-ketligini o'zgartirish qobiliyati

D) dasturlash tillarida yozish osonligi

ANSWER: B

algoritmning alohida aniq qadamlarning ketma-ketligiga bo'linishi… deyiladi

A) determinizm

B) * aniqlilik

C) yakuniy

D) natiyjaviylik

ANSWER: B

Agar bir xil algoritm turli xil dastlabki mag’liwmatlar bilan ishlatilisa bu xususiyat…

A) determinizm

B) diskret

C) yakuniy

D) * ommaviy

ANSWER: D

Algoritmning bu xususiyatida, har qanday harakat har bir holatda qat'iyha’m aniq bo'lishi kerak…

A) natiyjaviylik

B) yakuniy

C) alohida

D) *ishonchlilik

ANSWER: D

Ob'ekt atamasi neni anglatadi?

A) matematik munosabatlar, ramzlarha’m formulalar orqali o'rganilayotgan ob'ekt parametrlarini taqdim etish

B) * bizni qiziqtirgan mavzular yoki jarayonlar

C) jarayoni o'rganilayotgan ob'ektni matematik munosabatlar, ramzlarha’m formulalar orqali taqdim etish

D) tadqiqot maydonining talablariga javob beradigan haqiqiy ob'ektning nusxasi

ANSWER: B

Algoritm:

A) muayyan harakatlarni amalga oshirish qoidalari

B) ba'zi buyruqlar to'plamini bajarish tartibini ko'rsatuvchi yo'naltirilgan grafik

C) * belgilanganha’mzifani hal qilish ushin aniq natijaga olib keladigan amallarning cheklangan ketma ketligi

D) kompyuter ushin buyruqlar to'plami

ANSWER: C

Algoritm chiziqli deb ataladi, agar

A) uning bajarilishi bir xil harakatlarning takrorlanishini o'z ichiga oladi

B) uning bajarilish jarayoni muayyan shartlarga bog'liq bo’lsa

C) * uning komandalari har qanday shartdan qat'i nazar, tabiiy ravishda ketma-ket amalga oshiriladi

D. jadval shaklida taqdim etiladi

ANSWER: C

Algoritm tsiklik (takrorlaniwshi) deb ataladi, agar

A) * uning bajarilishi bir xil harakatlarning takrorlanishini o'z ichiga oladi

B) uni amalga oshirish jarayoni muayyan shartlarning berilishiga bog'liq bo’lsa

D) jadval shaklida taqdim etiladi

ANSWER: A

Algoritm tarmoqlaniwchi deyiladi, agar…

A) uning bajarilishi bir xil harakatlarning takrorlanishini o'z ichiga oladi

B) * uni amalga oshirish jarayoni muayyan shartlarning berilishiga bog'liq bo’lsa

C) jadval shaklida taqdim etiladi

D) bu yordamchi algoritmni o'z ichiga oladi

ANSWER: B

Quyidagilarning qaysi biri Algoritmning xususiyati:

A) *natiyjaviylik

B) tsiklik

C) buyruqlar ketma-ketligini o'zgartirish qobiliyati

D) algoritmni teskari tartibda bajarish qobiliyati

ANSWER: A

Algoritm muayyan tartibdagi aniq harakatlar tartibidan iborat bo'lsa…

A) * diskret (alohida)

B) determinizm

C) yakuniy

D) ommaviy

ANSWER: A

kompyuterga tushunarli dasturlash tilida yozilgan algoritm … deyiladi

A) algoritmlarni ijrochi

B) * dastur

C) ro'yxatga olish

D) matn terish

ANSWER: B

Grafik belgilar shaklida algoritmni yozish …. deyiladi

A) dastur

B) * blok-sxema

C) og'zaki

D) grafik algoritm

ANSWER: B

Blok - sxema ne?

A) * grafik shaklda yozilgan

B) algoritm xususiyatlaridan biri

C) tiykargi kompyuter qurilmasi

D) ixtiyoriy kompyuter qurilmasi

ANSWER: A

Paskal dasturlash tili kim tomonidan yaratilgan?

A) * N. Virt

B) B. Paskal

C) M. Fortran

D) to'g'ri javob yo'q

ANSWER: A

CLRSCR buyrug’i ne ushin xizmat qiladi

A) tugmani bosib kutish

B) ekrandan mag’liwmatlarni kiritiw

C) *Ekranni tozalash

D) to'g'ri javob yo'q

ANSWER: C

VAR ne ushin xizmat qiladi

A) *ishlatiladigan o'zgaruvchilarni tavsiflash ushin

B) qiymatlarni tavsiflash ushin

C) ifodalarni tasvirlash ushin

D) to'g'ri javob yo'q

ANSWER: A

O'zgaruvchilar:

A) *dasturni amalga oshirish jarayonida o'z qiymatini o'zgartirishi mumkin bo'lgan qiymatlar

B) dasturni amalga oshirish jarayonida o'z qiymatini o'zgartira olmaydigan qiymatlar

C) dastur davomida boshqariladigan dasturning satrlarini belgilang dastur bajarilishi

D) to'g'ri javob yo'q

ANSWER: A

operatorlar bo'limi qanday xizmatchi so'z bilan boshlanadi:

A) VAR

B) INTEGER



C) *BEGIN

D) to'g'ri javob yo'q

ANSWER: C

klaviaturadan mag’liwmatlarni kiritiw qanday operator yordamida amalga oshiriladi:

A) WRITE, WRITELN

B) *READ, READLN

C) PROGRAM

D) to'g'ri javob yo'q

ANSWER: B

ekranga mag’liwmatlarni shig’ariw qanday operator yordamida amalga oshiriladi:

A)*WRITE, WRITELN

B) READ, READLN

C) PROGRAM

D) to'g'ri javob yo'q

ANSWER: A

Shartli operator qanday dasturlash ushin ishlatiladi:

A) murakkab algoritmlar

B) chiziqli algoritmlar

C) *tarmoqlaniwchi algoritmlari

D) takrorlaniwchi algoritmlar

ANSWER: C

Tarmoqlanuvchi algoritm o'z ichiga quyidagilardan qaysini oladi:

A) dasturning alohida qismlarini qayta takrorlashni

B) dasturning barcha elementlarini ketma-ket bajarishni

C) * dasturning muayyan qismlarini qanoatlantiradigan bir nechta ishni bajarishni

D) to'g'ri javob yo'q

ANSWER: C

CASE operatori ne ushin xizmat qiladi:

A) chiziqli algoritmlar

B) *tarmoqlanivchi algoritmlar

C) takrorlanuvchi algoritmlar

D) to'g'ri javob yo'q

ANSWER: B

WHILE bu:

A) *sharti boshda keluvchi

B) parametrli

C) sharti oxirida keluvchi

D) tarmoqli

ANSWER: A

For bu:


A) sharti boshda keluvchi

B) *parametrli

C) sharti oxirida keluvchi

D) tarmoqli

ANSWER: B

REPEAT bu

A) sharti boshda keluvchi

B) parametrli

C) *sharti oxirida keluvchi

D) tarmoqli

ANSWER: C

Paskal dasturlash tili ishlab chiqilgan yil:

A) 2000

B) *1970


C) 1995

D) 1968


ANSWER: B

Paskalda dasturlarni amalga oshirish jarayonida qanday qiymatlar o’zgarmaydi:

A) o'zgaruvchilar

B) *o’zgarmaslar (doimiy)

C) operatorlar

D) ifodalar

ANSWER: B

Paskalda dasturlarni amalga oshirish jarayonida qanday qiymatlar o’zgaradi

A) ifodalar

B) *o'zgaruvchilar

C) funktsiyalariha’m protseduralari

D) operatorlar

ANSWER: B

Paskalda dasturlarni tayyorlashda o’zgarmaslar, o'zgaruvchilarha’m funktsiyalar ne deyiladi:

A) ha’mzifalarha’m protseduralar

B) * ifodalar

C) o'zgaruvchilar

D) operatorlar

ANSWER: B

Paskalda dasturlarni tayyorlashda algoritmik ko'rsatmalar o'rnini bosadigan dasturlash tili buyruqlari ne deyiladi:

A) ha’mzifalarha’m protseduralar

B) o'zgaruvchilar

C) *operatorlar

D) ifodalar

ANSWER: C

Odatda Paskal tilidagi dasturlar qanday maxsus so'z bilan boshlanadi ....

A) Uses

B) Label


C) *program

D) Begin


ANSWER: C

Word” neni anglatadi?

A) grafik

B) kichik

C) *so'z

D) oyna


ANSWER: C

Word: qaysi tugmachalarni bosganingizda matnning nusxa ko'chirilgan qismini kerakli joyga qo'yishingiz mumkin?

A) Ctrl + Insert

B) Ctrl + C

C) Ctrl + P

D) *Shift + Insert

ANSWER: D

Hujjatning barcha matnini to'liq belgilash ushin Wordda qanday tugmalar mavjud?

A) Shift + Del

B) Ctrl + C

C) *Ctrl + A

D) Ctrl + E

ANSWER: C

Wordda Ctrl + O tugmalarining kombinatsiyasiha’mzifasi ?

A) * faylni ochish

B) faylni o'chirish

C) fayldan nusxa olish

D) faylni saqlash

ANSWER: A

Wordda Ctrl + p tugmalariha’mzifasi?

A) Faylga yozish mumkin emas: Kesh /

B) faylni o'chirish

C) *faylni chop etish

D) faylni tekshirish

ANSWER: C

Wordda Ctrl + z tugmalariha’mzifasi?

A) *oxirgi funktsiyani bekor qiladi

B) faylni saqlash

C) yangi faylni ochadi

D) faylni belgilaydi

ANSWER: A

Ctrl + k tugmalariha’mzifasi?

A) oxirgi funksiyani bekor qiladi

B) faylni saqlash

C) yangi faylni ochadi

D) *giperboglanish

ANSWER: D

Matn muharririni korsating.

A) Tiykargi

B) Excel


C) Kirish

D) * Word

Wordning tiykargi ob'ekti qanday kengaytmali faylda saqlanadi

A) PPT


B) XLS

C) BMP


D)*.DOC

ANSWER: D

Word: аbzatsni belgilash:

A) tanlash chizig'iga uch marta bosing

B) ikki marta bosing

C) ustiga bosing

D) * tanlash satriga ikki marta bosing

ANSWER: D

Word: butun matnni belgilash:

A) ustiga bosing

B) tanlash satriga ikki marta bosing

C) *tanlash satriga uch marta bosing

D) 1 marta tanlash satriga bosing

ANSWER: C

Word: kursorni hujjatning boshiga ko'chirish

A) Ctrl + PgDn

B) Ctrl + PgUp

C) Ctrl + End

D) *Ctrl + Home

ANSWER: C

Word: kursorni hujjatning oxiriga ko'chirish

A) * Ctrl + End

B) Ctrl + n

C) Ctrl + PgDn

D) Ctrl + Uy

ANSWER: A

Microsoft Word-da yordam(spravka) qanday olinadi?

A) F10


B) F2

C) F8


D) * F1

ANSWER: D

Microsoft Word-da Ctrl+Home tugmalaridan birgalikda bosilsa ne amalga oshiriladi ...

A) kursorni hujjatning keyingi sahifasiga o'tish

B) bosh sahifani yuklash

C) kursorni hujjatning oldingi sahifasiga o'tish

D) * kursorni hujjatning boshiga o’tqazish

ANSWER: D

Microsoft Word-da Ctrl+End tugmalaridan birgalikda bosilsa ne sodir boladi

A) kursorni hujjatning oldingi sahifasiga o'tqazish

B) kursorni hujjatning keyingi sahifasiga o'tqazish

C) * kursorni hujjatning oxiriga o'tqazish

D) kursorni hujjatning boshiga o’tqazish

ANSWER: C

Microsoft Word-da Ctrl+PageUP tugmalaridan birgalikda bosilsa ne sodir boladi

A) kursorni hujjatning boshiga o’tqazish

B) bosh sahifani yuklash

C) Kursorni hujjatning keyingi sahifasiga o'tqazish

D) * kursorni hujjatning oldingi sahifasiga o'tqazish

ANSWER: D

Microsoft Word-da Ctrl+PageDown tugmalari birgalikda bosilsa ne sodir boladi

A) kursorni hujjatning oxiriga o'tqazish

B) * kursorni hujjatning keyingi sahifasiga o'tqazish

C) tiykargi sahifani yuklash

D) kursorni hujjatning oldingi sahifasiga o'tqazish

ANSWER: B

Microsoft Word-da sichqoncha bilan so'zni tanlash :

A) * sichqonchaning chap tugmachasini ikki marta bosish

B) sichqonchaning chap tugmachasini so'zda uch marta bosish

C) so'zda sichqonchaning chap tugmasini bir marta bosish

D) sichqonchaning o'ng tugmasini bosib, tanlash ni bajaring

ANSWER: A

Microsoft Wordda abzatsni sichqonsha yordamida belgilash:

A) Kursorni kerakli joyga qoyib Правка\Выделить все” buyrugini berish

B) *sishqonchaning chap tugmasin uch marta bosish

C) sishqonchaniВыделить и выполнить правую buyrugiga bir marta bosish

D) Kursorni kerakli abzatsga qoyib Формать\Абзац” buyrugini berish

ANSWER: B

Microsoft Wordta kursordan chapdagi simvol qanday ochiriladi:

A) F8


B) Insert

C) Vstavka

D) *Backspace

ANSWER: D

Microsoft Wordta kursordan o’ngdagi belgini ochirish:

A) F8


B) *Delete

C) Backspace

D) Vstavka

ANSWER: B

Word 2003 menyular satri:

A) *Файл, Правка, Вид, Вставка, Формат, Сервис, Таблица, Окно, Справка

B) Главная, Вставка, Разметка страницы, Ссылки, Рассылки, Рецензирование, Вид

С) Файл, Правка, Вид, Вставка, Формат, Сервис, Данные, Окно, C. Справка

D) Файл, Правка, Вид, Вставка, Формат, D. Справка

ANSWER: A

Word: qaysi tugma yordamida katta harflar blan yozish mumkin ?

A) Tab


B) *Shift

C) Ctrl


D) Alt

ANSWER: B

Word: qaysi tugma yordamida faqat katta harflar blan yozish mumkin ?

A) Alt


B) *Caps Lock

C) Insert

D) Tab

ANSWER: B



Shablon...

A) * standart hujjat ko'rinishini yaratish ushin xizmat ko'rsatish fayli

B) rasm yaratish ushin

C) Matnni nusxalash buyrug'i

D) jadval tuzish ushin namuna

ANSWER: A

Shrift uslubi: (keraksizlarni olib tashlang)

A) oddiy


B) Qalin

C) *maxsus

D) kursiv

ANSWER: C

Windowsda WORD qanday ishlarni bajarishga mo’ljallangan...

A) elektron jadvallar

B) *matn hujjatlari

C) matn dasturlari

D) elektron dasturlar

ANSWER: B

Автозамена ne ushin mo'ljallangan?

A) eng ko’p tarqalgan xatolarni tuzatish ushin;

B) *belgilangan iborani avtomatik ravishda ma'lum bir kodga almashtirish ushin;

C) Matndagi barcha raqamlarni harf belgilari bilan avtomatik ravishda almashtirish.

D) to'g'ri javob yo'q

ANSWER: B

Word dasturi bilan ishlashda qanday harakatlar xos emas:

A) hujjatning qismlarini tanlash

B) *hujjatda hisob-kitoblarni amalga oshirish

C) hujjatni tahrirlash

D) hujjatni chop etish

ANSWER: B

Hujjatni formatlash ne?

A) *hujjatning ko'rinishini o'zgartirish

B) qayta foydalanish ushin yagona nom ostida saqlangan formatlovchi buyruqlar to'plami

C) o'zgartirishga tayyor bo'lgan matnning tanlangan qismi

D) hujjatning xususiyatlari to'plami

ANSWER: A

Matn kursori joylashgan hujjat sahifasining nomi ne?

A) *joriy

B) maxsus

C) oddiy


D) faol

ANSWER: A

WORD-bu qaysi paketning tarkibiy qismi…

A) *Microsoft Office

B) MS DOS

C) Windows

D) Microsoft

ANSWER: A

Word 97-2003-da ish fayllari qanday kengaytmaga ega?

A) *doc


B) exe

C) bat


D) txt

ANSWER: A

WORD-ni o'rnatishdan oldin kompyuterda qaysi dastur o'rnatilgan bo'lishi kerak?

A) *WINDOWS

B) MS DOSha’m NC

C) Windowsha’m NC

D) EXCEL

ANSWER: A

Matn muharriri tiykargiha’mzifalari …

A) *matnli fayllarda taqdim etilgan mag’liwmatlarni avtomatik qayta ishlash

B) matnlarni yaratish, tahrirlash, saqlashha’m chop etish

C) matnni yaratishda ushbu resurslardan foydalanadigan kompyuter resurslariha’m jarayonlarni boshqarish

D) matn qismlarini nusxalash, ko'chirish, yo'q qilishha’m saralash

ANSWER: A

Abzats ne?

A) *Enter belgisi bilan tugaydigan matn qismi

B) keyingi qizil chiziqqacha bo’lgan matn qismi

C nuqta bilan tugaydigan maxsus matn.

D. qayta foydalanish ushin yagona nom ostida saqlangan formatlovchi buyruqlar to'plami

E. bosib chiqarilmaydigan ESC belgisi bilan tugaydigan matnning bir qismi


42. Word: matnning tanlangan qismi ne deyiladi:

  1. *Фрагмент

  2. Текст

  3. Формат

  4. Окно

  5. Ссылка

45. MicrosoftWord 2007.dasturini ishga tushirish ushin to'g'ri algoritmni tanlang



  1. Пуск - Все программы - MicrosoftWord 2007

  2. *Пуск – Все программы - Microsoft Office -Microsoft Word 2007

  3. Пуск - Все программы -Стандартные - MicrosoftWord 2007

  4. Пуск - Программы - MicrosoftWord 2007

47. MicrosoftWord 2007-da qancha tiykargi lenta bor?

A) 6

B. * 7


C. 8

D. 9
48.Hujjatning ekran o'lchamini qaysi lenta bilan sozlashingiz mumkin?



  1. вкладка Главная

  2. вкладка Разметка страницы

  3. вкладка Рецензирование

  4. *вкладка Вид

49. MicrosoftWord 2007 da hujjatni ochish ushin to'g'ri algoritmni ko'rsating.



  1. КнокпаOffice - команда Открыть как...

  2. *КнокпаOffice - команда Открыть

  3. Файл - команда Открыть как...

  4. Файл - команда Открыть как...

52.MicrosoftWord 2007 hujjatlarni kengaymasi...

A) .doc


B. *.docx

C. .rtf


D. .txt
86. Qaysi vkladka yordamida jadval kiritsa boladi?



  1. Главная

  2. *Вставка

  3. Разметка страницы

  4. Конструктор

  5. Макет

89. Jadvalga qo'shimcha ustunlarni kiritiw buyrug'i qaysi vkladkada?



  1. Главная

  2. Вставка

  3. Разметка страницы

  4. Конструктор

  5. *Макет

90. Jadvaldagi satrha’m ustunlarni olib tashlash buyrug'i qaysi vkladkada?



  1. Главная

  2. Вставка

  3. Разметка страницы

  4. Конструктор

  5. *Макет

99. Yaratilgan SmartArt shakliga yangi shaklni qo'shish buyrug'i qaysi vkladkada?



  1. Главная

  2. Вставка

  3. *Конструктор

  4. Формат

100. Qaysi vkladkada SmartArtda yaratilgan alohida shakllarni o’zgartirish bo'yicha buyruqlar mavjud?



  1. Главная

  2. Вставка

  3. Конструктор

  4. *Формат

61. MS Word hujjatini saqlash ushin



Download 269 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:
  1   2   3   4




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©fayllar.org 2022
ma'muriyatiga murojaat qiling