L. S. Vigotskiy bolalar psixologiyasi faniga qaysi tamoyilini kirgizgan ?


Download 6.92 Kb.
Pdf ko'rish
Sana18.09.2020
Hajmi6.92 Kb.
background image
Motivatsiya haqida test

1.Faoliyatning amalga oshishi va shaxs xulq atvorini tushuntirish uchun

psixologiyada( ........) tushunchasi ishlatiladi ?

A). ( ldrok ) B).( xotira) *C).(motiv)

D).(xayol)

2.Motivlar muamosini shaxsdagi ijtimoiy xulq motivlarini aniqlashda kim tadqiqot

olib borgan?

A). Pavlov

B).Sechenov C). Vund

*D).Kurt Levin

3.Motiv so'zining lug'aviy manosi ( ....... ) ?so'zdan olingan bo'lib oldinga siljish degan

manoni bildiradi.

A).yunon * B).lotincha

C).Fransuzcha

D).Nemischa

4.Motivatsiya turlarini olimlar nechi turga bo'ladilar?

A).3ga

B).4ga


*C).2ga

D).6ga


5.Ch.Darvining evolutsiya nazariyasu tasiri ostida hayvonlarda ratsional xulq-atvor

shakillarini intensiv o'rgangan olimlar kimlar?

A).Olport, Freyd *B).V. Kohler, E.Torindik C).Vund, Sechenov D). Sechenov, Pavlov

6.Faqat shaxsga tegishli bo'lgan motivatsiyaning maxsus kontseptsiyatlari

qachondan paydo bo'ldi?

A).XIX asrdan B).XIX asrning 50-yillaridan C).XVIII asrdan *D).XXasrning 30-yillari

7. "Ichki motivatsiya" atamasi birinchi maarta (..........) yida R.Vudvort va R.Uayt

asarlarida aniqlangan .

A).1980-yilda B).1920-yilda *C). 1950-yilda D). 1940-yilda

8. "Motivatsiya va Shaxs" asari muallifi kim ?

A). Vund

*B). Maslou

C). Freyd

D). Olport

9. Qaysi olim bolalar psixologiyasi faniga tarixiylik tamoyilini kirgizgan?

*A).L.S.Vigotiskiy

B).D.B.Elkonin C). L.F.Obuxova

D).Ushinskiy

10. L.S.Vigotskiy bolalar psixologiyasi faniga qaysi tamoyilini kirgizgan ?

A).ilmiylik

B).bag'rikenglik

*C).tarixiylik



D).javob yo'q

Download 6.92 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©fayllar.org 2020
ma'muriyatiga murojaat qiling