Mexanizatsiyalash darajasi nechta? 1ta B 2ta c 3ta d 4ta


Download 1.7 Mb.
Sana28.01.2022
Hajmi1.7 Mb.
#526795
Bog'liq
5-sinf 1-nazorat ishi testi
Джалолов Жамшид Ўткирович, Til millat ko'zgusi bayram ssenariysi, 2-labaratoriya, DI 13 kiber 2.4 amaliy, DI 13 kiber 2.4 amaliy, 2 5210855319386720797, Yusupov Umidbek...!!!., 2 5233183295285496879, 15-06-2021 21-08-03, 3-курс АБС клинк. руйхати133та, Observation of the lesson, Irregular Verbs, 4-Амалий, 6-sinf har xil ishorali sonlarni qo\'shish Umeda

  1. Mexanizatsiyalash darajasi nechta?

  1. 1ta B) 2ta C) 3ta D) 4ta

  1. bu uzatma qanday uzatma turiga kiradi?

  1. Reykalik B) zanjirli

C) tishli g`ildirakli D) friksion


  1. Texnika so`zi qaysi tildan olingan?

  1. Yunon B) ingliz C) nems D) fransuz

  1. bu uzatma qanday uzatma turiga kiradi?

  1. vintlik B) zanjirli

C) tishli g`ildirakli D) friksion


  1. Bu ma`lum extiyojlarni qondirish uchun mo`ljallangan asbob uskunalar moslamalar va turli materiallardir. Savol gap nim xaqida ketayapdi?

  1. Texnik tizim B) mexanizm C) texnik obyekt D) detal



  1. bu uzatma qanday uzatma turiga kiradi?

A)Reykalik B) zanjirli
C) tishli g`ildirakli D) friksion

  1. Yunonchadan olingan bo’lib, san`at, ustalik, mahorat, kabi ma`nolarni anglatadi.

  1. Mashina B) mexanizatsiya C) mexanizm D) texnika



  1. bu uzatma qanday uzatma turiga kiradi?

A)Reykalik B) zanjirli
C) tasmali D) friksion

9. Texnika xususiyatlari nechta?



  1. 1ta B) 2ta C) 3ta D) 4ta



  1. bu uzatma qanday uzatma turiga kiradi?

A)Reykalik B) zanjirli
C) tasmali D) friksion


  1. Ichki yonish dvigateli nechancha asirda kashf etilgan?

  1. XVIII-asr B) XIX-asr C) XX-asr D) XVII-asr



  1. bu uzatma qanday uzatma turiga kiradi?

A)Reykalik B) tishli g`ildirakli
C) tasmali D) friksion

  1. Bu o`ziga biriktirilgan vazifalarni bajarish uchun energiya sarflaydigan bir-biriga bog`langan qisimlardan (detal mexanizm) iborat bo`lgan texnik qurilma. Savol gap nima xaqida bormoqda?

  1. Texnika B) detal C) mexanizm D) mashina

  1. bu uzatma qanday uzatma turiga kiradi?

A)Reykalik B) tishli g`ildirakli
C) tasmali D) chervyakli

  1. Mashinaning bir xil materiallardan tayorlangan va aloxida bo`laklarga ajralmaydigan

Qismi ………………. Deyiladi. Nuqtalar o`rniga kerakli so`zni joylashtiring

  1. Detal B) mexanizatsiya C) texnologiya D) mexanizm






Bu qanday mexanizm turlariga kiradi?

  1. Murakkab B) oddiy C)nano texnologik D)bio texnologik

16.mexanizatsiya so`zi mano jixatidan nimani anglatadi?


17.texnika va texnologiya so`zlarining farqi nimada?
18. modernizatsiya nima?
19. mashinlarning qanday turlarimi bilasiz?
20. mehnat jarayonini tashkil etish deb nimaga aytiladi?


1 C

2 B

3 A

4 A

5 C

6 B

7 D

8 C

9 D

10 B

11 B

12 D

13 A

14 A

15 B

Download 1.7 Mb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©fayllar.org 2022
ma'muriyatiga murojaat qiling