Oson darajadagi yopiq test. Har bir topshiriq 0,9 balldan


Download 185.58 Kb.
Sana25.01.2023
Hajmi185.58 Kb.
#1118717
Bog'liq
10-sinf (2) (2)
2-mavzu. Mashinalarni tarkibiy qismlarga ajratish usullarini o\'rganish, 3-mavzu. Loyiha-konstruktorlik xujjatlarini o\'rganish va tuzish, 4-mavzu. Mashinalarda proporsiya va proporsiyalashni o\'rganish, Aбдуллаев Муҳаммаджон Рустамжон ўғли, Arab xalifaligida Ummaviylar davlati (661-750), Раствор, MAKTABGACHA TA’LIM TIZIMIDA KADRLARNI TAYYORLASH VA SOHAGA QABUL QILISHGA QO’YILADIGAN TALABLAR., MAKTABGACHA TARBIYA YOSHDAGI BOLALAR FAOLIYATIDAN TASHKIL ETISHDA TARBIYACHINING O’RNI., MAKTABGACHA TA\'LIM-UZLUKSIZ TA\'LIMNING BOSHLANG\'ICH BO\'G\'INI., FUTBOLDA JAMOA BO’LIB O’YNAGANDA HUJUM KOMBINAATSIYALARIGA O’RGATISH., HAMKORLIKDA OʻQITISH TEXNOLOGIYALARI., 3Oxun, Nikoh to`yi marosimlarida afsungarliklar va qadimiy diniy e`tiqodlar simbiozi, Xalq og‘zaki ijodi — bemisl boyligimiz, BOLA AZIZ, ODOBI UNDAN AZIZ

Oson darajadagi yopiq test. Har bir topshiriq 0,9 balldan
1.
Tenglamalar sistemasini yeching.
A) B) C)
D) cheksiz ko’p yechimga ega
2. y = x² + px+q parabolaning uchi A (1; -2) bölsa, p va q ni toping.
A) p= 2 q=1 B) p=-2 q=1 C)p=-2 q=-1 D) p=2 q=-1
3. x ning ganday qiymatlarida y=5x²-4x-1 funksiyaning qiymatlari manfiy böladi?
A) ( ; 1) B) (- ; 1) C) (- ;- ) U ( 1; ) D) x R.
4. + 1 = (x² - x − 1)² – 4 tenglama ildizlari yig’indisini toping.
A)0 B)1 C)- 1 D)yechimga ega emas
5. Uchlari parallel tekisliklarda yotgan ikki kesmaning uzunliklari 25 sm va 17 sm. Ularning tekisliklardagi proyeksiyalari yiğindisi 28 sm bolsa, tekisliklar orasidagi masofa necha sm?
A) 12sm B) 20sm C) 9 sm D) 15sm.
O’rtacha qiyin darajadagi yopiq test. Har bir topshiriq 1,5 balldan
6. Shaxmat turnirida 21 kishi qatnashmoqda. Har bir o’yinchi boshqalar bilan 2 martadan o’yin o’ynasa, jami o’ynalgan o’yinlar sonini aniqlang.
A) 210 B) 420 C) 378 D)189
7. 2024 ta to’plam berilgan bo’lib, bu to’plamlarning har birida 135 tadan element mavjud. Bu to’plamlar ixtiyoriy ikkitasining birlashmasi 269 ta elementga ega bo’ladi. 2024 ta to’plamning birlashmasi eng ko’pi bilan nechta elementdan iborat bo’ladi?
A) B) C) D)
8. Teng yonli to’g’ri burchakli uchburchakning gipotenuzasi 45 ga teng. Unga to’g’ri to’rtburchak shunday ichki chizilganki, to’g’ri to’rtburchakning ikki uchi uchburchak gipotenuzasida, qolgan ikki uchi katetlarida yotadi.Agar to’g’ri to’rtburchak tomonlari 5:2 nisbatda bo’lsa, uning perimetrini toping.
A) 50 : 72,5 B) berilganlar yetarli emas
C) 70 : 50 D) 70 va 52,5
9.Nechta natural son EKUK(a,b)-EKUB(a,b)=10 shartni qanoatlantiradi.
A) bunday shartni qanoatlantiruvchi natural sonlar mavjud emas.
B) 8 C) 4 D)cheksiz ko’p
10. sinx = 0,1x tenglama nechta yechimga ega
A)7 B) 8 C) 6 D)5
Qisman izlanishli ochiq test. Har bir topshiriq 2,6 balldan
11. bo’lsa, f(x) funksiyani toping.
12. tenglamalar sistemasidan m ni toping
1 3. tenglamalar sistemasini yeching.
14.

15. Qirrasining uzunligi a ga teng bo’lgan kub berilgan. Uchi B1 uch bilan ustma-ust tushadigan, asos aylanasi esa D uchdan chiqqan 3 ta qirraning o’rtalaridan o’tadigan konusning hajmini toping.


1. tenglamani yeching.
2. tenglamalar sistemasini yeching.
3. Hisoblang.
1A 2C 3B 4A 5D 6B 7B 8D 9C 10A 11) 12) 13)(1;-1);(2;1)
14) 15)
Download 185.58 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©fayllar.org 2023
ma'muriyatiga murojaat qiling