Test n ( vocabulary test “ appearance and character.” )


Download 29.5 Kb.
Sana31.10.2020
Hajmi29.5 Kb.

TEST N 2.

( VOCABULARY TEST “ APPEARANCE AND CHARACTER.” )


  1. Choose the best variant.

1.The girl was thin and had a sharp, bird-like … .

a. face b. countenance c. complexion

2.Ella, the only daughter in the family, was a very … girl, gay and clever.

a. handsome b. good-looking c. skinny

3.His … expressed astonishment.

a. complexion b. face c. body

4.The fellow was as … as a rail.

a. thin b. slender c. lean

5.She is rather … at her waist.

a. slender b. lean c. slim

6.She looks … after her illness.

a. slender b. plump c. thin

7.The colonel’s face was cleanly shaven showing a bronzed … .

a. complexion b. countenance c. skin

8.He knows what to do and how to do it well. He is very … in himself.

a. clever b. confident c. casual

9.She can’t be called … but she is very warm-hearted and generous.

a. careless b. attractive c. obstinate

10.He can easily lose his temper. He is … .

a. selfish b. greedy c. quick-tempered


II. Fill in the prepositions.

1.I wonder what he is …? What sort … man is he?

2.She is a lovely girl … a bright spirit who is … friendly terms … everybody.

3.He looks … his mother though he took … his father in character.

4.When I came … I heard somebody speak … a harsh voice. Such voice is typical … old people.

5.When she smiled two dimples appeared … her cheeks.

6.He was a stout man … a round good natured face.

7.His thin face was dark and ended … a short beard.

8.Why are you shouting … the top … your voice?

9.He is always … high spirits.

10.It wasn’t a bargain. He paid … the nose.

11.I want to see Mary. I want to have a heart … heart …her.

12.Mark is hard to get … … . He is very confident … himself.

13.He was subject … such mood swings.

14…. addition … being selfish, he is greedy.

15.It was very hard work for him. He did it … the skin … his teeth.

16.This girl is tall … her age, dressed … rich clothes … a gold chain.


  1. Guess the idiom and translate into Russian

  1. to despise smb

  2. to be clumsy

  3. to avoid getting friendly

  4. to tease smb

  5. without justification

  6. to be very forgetful

  7. totally committed

  8. to get frightened

  9. to be good at gardening

  10. to listen and watch for the future



  1. Give the synonyms.

1.sunburnt face 5. repulsive 9. feeble voice

2.plaits 6.clear-cut features 10. rough hands

3.crooked leg 7.slim waist

4.hollow cheeks 8. thin face




  1. Give the antonyms.

1.well-mannered man 7.broad forehead 12. bold (unafraid) man

2.thrifty man 8.slow step 13.erudite

3.stingy person 9.plump man 14.resolute

4.quiet man 10. pretty girl 15.broad-minded

5.close-set teeth 11. a faithful friend 16. slow-coach

6.ruddy cheeks


VI. Translate into English.

1.Каким бы высокомерным он не был, но в трудную минуту он протянул вам руку помощи.

2.Неужели вы так легкомысленны? С ним всегда нужно держать ухо востро!

3.Ты не сможешь поговорить с ним с глазу на глаз, т.к. он у мамы под каблуком и без ее согласия ни с кем не встречается.

4.Прекрати дурачить меня. У меня и так кровь от злобы кипит.

5.Ненавижу таких толстокожих людей. При одной мысли о них у меня волосы встают дыбом.



KEYS.
I.

1. b); 2.b); 3. b); 4.a); 5.c); 6.c); 7.a). 8.b); 9.b); 10.c)

II.

1.like. of; 2.in, on, with; 3.like, after; 4. in, in, of; 5. on; 6. with; 7. with/in; 8. at, of; 9. in; 10. through; 11. to, with; 12.on/along with, in; 13. to; 14. in, to; 15. by, of; 16. for, in, with



IV.

1. tanned face; 2. bunches; 3. bow-shaped; 4. sunken cheeks; 5. eyesore; 6. clean-cut features; 7. slender waist; 8. slim face; 9. weak voice; 10. coarse hand.



V.

1. ill-mannered man; 2. wasteful; 3. spendthrift; 4. a noisy man; 5. sparse teeth; 6. pale cheeks;7. narrow forehead; 8. fast step; 9. a thin/ slender man; 10. an ugly face; 11. unfaithful friend; 12. a coward; 13. stupid; 14.wavery/irresolute; 15.narrow-minded; 16. a quick-witted man
Download 29.5 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©fayllar.org 2020
ma'muriyatiga murojaat qiling