Variant 6 Organizmlarning himoya vositasi hisoblanadigan "fagositar nazariyasini" bayon etgan olim


Download 14.43 Kb.
Sana12.06.2020
Hajmi14.43 Kb.
#117784
Bog'liq
Оралиқ назорат тест(1-u)
Kozimjonov MD, Pedagogika, ANALITIK KIMYO 3 kurs test, sifat, sifat, 16, 16, 2 5294271907921659441, web javascript, Тест Direct and Indirect Speech(1), Намуна 02-01-01-12, Pedagogika fakulteti “sog‘lom turmush tarzi va jismoniy rivojlanishning uyg‘unligi”, nazmex 4, jamolxon 13lab

Ғайратова Нодира Аловиддин қизи

ЎзМУ Биология факультети Зоология кафедраси Индивидуал ривожаниш биологияси фанидан

Тест жавоблари

Variant 6

1. Organizmlarning himoya vositasi hisoblanadigan "fagositar nazariyasini" bayon etgan olim:

A). I.I.Mechnikov B). I.P. Pavlov

C). I.M. Mechnikov D). I.M. Sechenov



2. Amitoz bo’linish qaysi hollarda ko'proq amalgan oshadi?

A). Regeneratsiyada B). Filagenezda



C). Embriogenezda D). Gametogenezda

3. Tuhumning uchlamchi qobig’i qayerda hosil buladi?

A). tuhumdonda B). tuhum yo’llarida

C). tuhumdonni mag’iz qismida D). tuhumdonni po’stloq qismida

4. Qaysi hayvon tuhumida mikropile mavjud?

A). akula B). Tovuq

C). Kaltakesak D). tuya

5. Embrion varaqalari nechchi hil usulda hosil bo’ladi?

A).4 hil B). 3 hil

C). 5 hil D). 2 hil

6. Terining chin teri (derma) qatlami embrionning qaysi varag’idan rivojlanadi?

A). mezoderma B). mezenhima



C). Ektoderma D). entoderma

7. Epigenez so’zi nima ma’noni anglatadi?

A). hosil bo’lish. B). Shakillanish

C). yangitdan rivojlanish D). yetilish.



8. Rivojlanish asosida sutemizuvchilarda morfologik jihatida nechta gurux to’qima yuzaga keladi?

A). 4 ta B). 3 ta

C). 2 ta D). 6 ta



9. Rivojlanish asosida sutemizuvchilarda morfologik jihatida nechta gurux to’qima yuzaga keladi?

A). 6 ta B). 3 ta

C). 2 ta D). 4 ta

10. O’simliklarda embriogenez qachon boshlanadi?

A). urug’lanishda B). changlanishda

C). Ko’karishda D). o’sishda



11. Filembriogenez ta'limotini yaratgan olim kim?

A). Seversov

B). K.Linney

C). O.Kovolevskiy

D). K.Ber



12. Trofoblast qanday vazifalarni bajaradi?

A). Trofik



B). Shakllantirish, oziqlantirish, himoya qilish, provizor organlarni bunyod qilish

C). Fagasitar

D). Embriondan tashqari vaqtinchalik a’zolarni hosil qiladi.

13. “Regenirasiya nazariyasi” asarini yozgan olim:

A). K.Volf B). Vaysman

C). E.Gekkel D). V.Ru



14. Bir guruh hujayra yoki to'qimalar ta'sirida ikkinchi to'qima yoki organni hosil bo'lishi qanday nomlanadi:

A). integratsiya B). Regeneratsiya

C). induksiya D). deduksiya

15. Embrion to'qimalarini ko'chirib o'tkazish dastlab qaysi yilda amalga oshirildi?

A). 1912-1913 yil B). 1897-1898 yil



C). 1878-1879 yil D). 1916-1918 yil
Download 14.43 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©fayllar.org 2023
ma'muriyatiga murojaat qiling