What is the greatest common divisor of the three integers 36, 72, and 90?


Download 0.52 Mb.
Pdf ko'rish
Sana26.09.2019
Hajmi0.52 Mb.

실전 7

 

 



 

 

 



1. 


What is the greatest common divisor of the 

three integers 36, 72, and 90?  

(A) 27 

(B) 18 


(C) 12 

(D) 9 


(E) 6 

 

 



2.   If 

𝑓(𝑥) = 𝑎𝑥

2

+ 𝑏𝑥 + 𝑐 is concave 



downward, which of the following must be 

true? 


(A) 

𝑎 < 0 


(B)

 𝑎 > 0 


(C) 

𝑏

2



− 4𝑎𝑐 > 0 

(D)


 𝑐 < 0 

(E)


 𝑏

2

− 4𝑎𝑐 < 0 



 

 

3.   Given that the set of data 486, 162, 54,… is 



geometric sequence, what is the sixth term? 

(A) 6 


(B) 2 

(C) 


2

3

 



(D)

 

2



9

 

(E)



 

2

27



 

 

 



4.   In the figure below, the length of h is 

(A) 5 


(B) 6 

(C) 7 


(D) 8 

(E) 9 


 

  

 



5.   If 

𝑓(𝑥) =


𝑥+1

𝑥

2



−𝑥−30

, vertical asymptote(s) of 

𝑓(𝑥) is(are) 

(A)


 𝑥 = 10, −3 

(B)


 𝑥 = 6 

(C)


 𝑥 = −5,6 

(D)


 𝑥 = 5 

(E)


 𝑥 = −6,5 

 

 



 



61º 


실전 7

 

 



 

 

 



6.   If 


𝑓(𝑥) = 2 cos 𝑥 and 𝑔(𝑥) = 𝑥

4

− 2, then 



the value of 

𝑔 (𝑓 (


𝜋

6

))=? 



(A) 27 

(B) 18 


(C) 12 

(D) 9 


(E) 7 

 

 



 

8.   If 


𝑦 = 𝑎𝑥 + 𝑏 and 𝑦 = 𝑐𝑥 + 𝑑 are 

perpendicular, which one of the following is 

true? 

(A) 


𝑎𝑐 = −1 

(B)


 𝑎 = 𝑐, 𝑏 ≠ 𝑑 

(C)


 𝑎 = 𝑐, 𝑏 = 𝑑 

(D)


 𝑎 ≠ 𝑑 

(E)


 𝑎𝑐 = 𝑏𝑑 

 

 



 

9.   In the figure, if 

tan 𝐴 = 3, what is the area of 

triangle? 

(A) 72 

(B) 84 


(C) 96 

(D) 108 


(E) 120 

 

 



 

10.  If t is the time passed since consumer buys a 

product and 

𝑓(𝑡) = −𝑡

2

+ 3𝑡 + 4 is the 



satisfaction of a consumer.  When does the 

satisfaction of a consumer reach zero? 

(A) in one hour 

(B) in two hour 

(C) in three hours 

(D) in four hours 

(E) in five hours 

 

 



 

 

 



 

 

 



 



실전 7

 

 



 

 

 



11.  If |

𝑥| + |𝑦| ≤ 1, which of the following can 

be 


(𝑥, 𝑦)? 

(A)


 (−

1

3



,

1

2



(B)


 (

3

2



,

5

3



(C)


 (2,

1

2



(D)


 (−

3

2



, −1) 

(E)


 (−

5

2



, 1) 

 

 



12.  If 

𝑦 = 2𝑥 − 5, which one of the following 

has the same x- intercept? 

(A)


 𝑦 = 4𝑥 − 6 

(B)


 𝑦 =

1

2



𝑥 + 10 

(C)


 𝑦 =

1

3



𝑥 −

10

3



 

(D)


 𝑦 = −

2

3



𝑥 + 5 

(E)


 𝑦 = −

2

3



𝑥 +

5

3



 

 

 



13.  In a used car market, 50% of the cars are 

black and 12% of them have two doors.  

When a customer buys a car, the 

probability that he selects a black with 

two doors is 

(A) 


3

50

 



(B) 

3

20



 

(C) 


1

15

 



(D) 

1

10



 

(E) 


1

3

 



 

 

 



 

 

 



 

실전 7

 

 



 

 

 



 

14.  The graph of the curve represented by 



{

𝑥 = 𝑡


𝑦 = √𝑡 is (≥ 0) 

(A) a portion of circle 

(B) line 

(C) a portion of ellipse 

(D) a portion of hyperbola 

(E) a portion of parabola 

 

 

15.  



lim

𝑥→0


sin 2𝑥

𝑥

 = 



(A) 

∞ 

(B) –



∞ 

(C) 0 


(D) 1 

(E) 2 


 

 

16.  Given the set of data 1, 1, 2, 4, 5, 6, 9, which 



two numbers should be added to make its 

mode and mean equal? 

(A) (2,4) 

(B) (3,5) 

(C) (4,4) 

(D) (5,6) 

(E) (7,7) 

 

 



17.  If 

𝑓(𝑥) = 𝑎(𝑥 − 2)

2

+ 15 and 𝑓(1) = 2, 



then 

𝑎 =? 


(A) 13 

(B) –13 


(C) 10 

(D) –10 


(E) 7 

 

 



18.  Which one of the following is different from 

the others? 

(A) 

log


5

25 


(B)

 log


2

(C)



 log

5

10 



(D)

 log


1

3

1



9

 

(E)



 log

1

2



1

4

 



 

 


실전 7

 

 



 

 

 



 

19.  Which one of the following has domain of all 



real numbers? 

(A) 


𝑦 = √𝑥 

(B)


 𝑦 =

2𝑥+1


𝑥−2

 

(C) 



𝑦 = |𝑥 − 3| 

(D)


 𝑦 = ln 𝑥 

(E)


 𝑦 = | log 𝑥 | 

 

 



20.  If 

3

(𝑥−



1

5

)



2

= 1, then 𝑥 =? 

(A) 0 

(B) 1 


(C) 

1

3



 

(D) 


1

5

 



(E) 2 

 

 



 

21.  When a group of bees constructs a hive, it 

doubles in size every year.  If the area is 1 

square at first, how long does it take to 

become 100,000 square? 

(A) 16.61 

(B) 12.21 

(C) 10.31 

(D) 8.65 

(E) 6.72 

 

 

 



22.   Which of the following is always true for all 

real numbers? 

I. 

𝑥

2



− 2𝑥 − 3 > 0 

II. 


𝑥

2

− 4𝑥 + 4 > 0 



III. 

𝑥

2



− 𝑥 + 5 > 0 

(A) I 


(B) II 

(C) III 


(D) I, II 

(E) I, II, III 

 

 


실전 7

 

 



 

 

 



 

23.  If 



4

9

𝑛 is a positive integer, which one of the 



following is also a positive integer? 

(A) 


2

3

𝑛 



(B) 

3

4



𝑛 

(C) 


2

5

𝑛 



(D) 

1

2



𝑛 

(E) 


2

7

𝑛 



 

 

24.  If x is an acute angle and 



cos (

𝜋

2



− 2𝑥) =

1

2



then x =? 

(A) 

𝜋

12



 

(B)


 

5

12



𝜋 

(C) 


𝜋

12

,



5

12

𝜋 



(D) 

𝜋

12



,

7

12



𝜋 

(E) 


5

12

𝜋,



7

12

𝜋 



 

 

25.  The arithmetic mean of ten numbers is 25.  If 



7, 9, and 12 are excluded from the ten 

numbers, the arithmetic mean of the seven 

numbers is 

(A) 31.71 

(B) 27.12 

(C) 21.45 

(D) 18.72 

(E) 11.35 

 

 

 



26.  Which of the following is the solution of 

|𝑥

3



− 3| < 7? 

(A) 


−2 < 𝑥 < 3.16 

(B) 


−1.59 < 𝑥 < 2.15 

(C)


 𝑥 > 2.15 or 𝑥 < −1.59 

(D)


 𝑥 > 2 or 𝑥 > 3.16 

 


실전 7

 

 



 

 

 



(E) 


𝑥 < 3.16 or 𝑥 > −1.59 

 

27.  If x and f(x) are given in the table below and 



f(f(x))=10, then = ? 

(A) 3 


(B) 5 

(C) 7 


(D) 8 

(E) 10 


 

 



f(x

10 





12 



10 

 



28.  If 

𝑎

2



+ 𝑏

2

= 15 and 𝑎𝑏 = 3.75, then 



(𝑎 + 𝑏)

2

=? 



(A) 11.5 

(B) 13.5 

(C) 18.5 

(D) 20.5 

(E) 22.5 

 

 



29.   There are 

𝑓(𝑥), |𝑓(𝑥)| and they have no 

solutions in common.  Which one of the 

following must be true? 

(A) 

𝑓(𝑥) = −𝑓(−𝑥) 



(B) If x

1

 < x



2

, then f(x

1

)>f(x



2

(C)



 𝑓(𝑥) = 𝑓(−𝑥) 

(D)


 𝑓(𝑥) < 0 for all real numbers 

(E)


 𝑓(𝑥) > 0 for all real numbers 

 

 



 

30.  In the figure below, the length of 

𝐴𝐵 is? 

(A) 7.18 



(B) 9.55 

(C) 10.50 

(D) 17.36 

(E) 25.37 

 

 

 



31.   If a a

1

 = 1, a



2

 =3, and a

n

 = 


2𝑎

𝑛−1


+3

𝑎

𝑛−2



, then       

a

5

 = ? 



(A) 9 

(B) 7 


(C) 

5

3



 

(D) 


13

6

 



 



30º 


13.5 

40º 


실전 7

 

 



 

 

 



(E)


17

9

 



 

32.  If (

𝑥 − 1)(𝑥 − 3)(𝑥 + 3)(𝑥 + 5) < 0, the 

range of its roots is included by 

(A) 

−5 < 𝑥 < −2 



(B) 

−4 < 𝑥 < −2 

(C)

 −3 < 𝑥 < 1 



(D) 

0 < 𝑥 ≤ 1 

(E) 

2 ≤ 𝑥 < 4 



 

 

 



33.  When 367 is divided by primer number n, the 

remainder is 10.  When 45 is divided by n, the 

remainder is? 

(A) 3 


(B) 5 

(C) 7 


(D) 9 

(E) 11 


 

 

 



34.   Which one of the following satisfies f=f

–1



(A) 

𝑦 = log 𝑥 

(B) 

𝑦 = 𝑒


𝑥

 

(C)



 𝑦 = −𝑥  

(D) 


𝑦 =

2𝑥+3


𝑥+1

 

(E)



 𝑦 = |𝑥| 

 

 



35.  If 

𝑦 = 2 cos(4𝑥 − 1) + 2, which line of the 

following has the same frequency? 

(A)


 𝑦 = tan (2𝑥 − 1) 

(B)


 𝑦 = 4 cos 2𝑥 + 1 

(C)


 𝑦 = 4 sin 8𝑥 

(D)


 𝑦 =

1

2



sin(2𝑥 + 1) − 1 

(E)


 𝑦 = 2 sin 2𝑥 + 2 

 

 



 

 

 



 

실전 7

 

 



 

 

 



 

 



36.  There is a cylinder.  If its radius is decreased 

by 50% and the height is increased by 60% 

compared to its initial state, the volume of the 

cylinder… 

(A) increased by 40% 

(B) decreased by 40% 

(C) increased by 60% 

(D) decreased by 60% 

(E) did not change 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

실전 7

 

 



 

 

 



10 

 

 



37.  If the figure below represents 

𝑦 = 𝑓(𝑥), 

which of the following represents           

𝑔(𝑥) = −𝑓(𝑥 − 2)? 

 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



 

 

 









(C) 




(D) 




(A) 




(B) 


(E) 





실전 7

 

 



 

 

 



11 

 

 



38.  In the figure below, 

𝜃 =? 


(A) 110.31º 

(B) 123.69º 

(C) 133.62º 

(D) 142.32º 

(E) 151.35º 

 

 



39.  If 

𝑓(𝑥) = (𝑥, 𝑦, 𝑧) = (𝑥, 𝑧, 𝑦) and 

𝑔(𝑥, 𝑦, 𝑧) = (−𝑧, −𝑥, 0), then 𝑓(𝑔(3,2,1)) = 

(A) (–3,–1,0) 

(B) (–3,0,–1) 

(C) (–1,–3,0) 

(D) (0,–1,–3) 

(E) (–1,0,–3) 

 

 

40.  In the expression 



𝑎𝑥 = 𝑎 − 3𝑥, which of the 

following cannot be the value of 

𝑎? 

(A) 0 


(B) –1 

(C) –3 


(D) 1 

(E) 3 


 

 

41.  What is the probability of correcting at least 



four questions among 5-true-or-false 

questions? 

(A) 

3

16



 

(B) 


3

8

 



(C) 

3

4



 

(D) 


1

2

 



(E)

 1 


 

 

42.  In the figure, the area of rectangles is 



(A) 3.67 

(B) 4.97 

(C) 5.31 

(D) 7.74 

(E) 8.65 

 

 



 



𝜃 

(-2,3) 



실전 7

 

 



 

 

 



12 

 

 



43.  Which of the following has the same root 

when you replace x with –x

(A) 

2𝑥

2



+ 2𝑥 − 1 = 0 

(B)


 2𝑥

3

− 3𝑥 = 0 



(C)

 𝑥

4



+ 𝑥

2

− 2𝑥 = 0 



(D)

 𝑥

4



− 3𝑥

2

+ 𝑥 + 1 = 0 



(E)

 2𝑥


3

− 3𝑥


2

+ 1 = 0 


 

 

 



44.  There are seven people in total.  If a group is 

made up of either 3 or 4 people.  How many 

different groups can be made up? 

(A) 30 


(B) 50 

(C) 70 


(D) 80 

(E) 110 


 

 

 



45.  

Edward leaves home t hours before noon 

driving at 50 miles per hour for t hours.  

His wife Ann leaves home an hour later 

driving at 40 miles per hour on the same 

straight road in the same direction.  Which 

of the following represents the distance 

between them at noon? 

(A) 

|10t–10| 



(B) |10t+40| 

(C) |10t+10| 

(D) |10t+50| 

(E) |10t–50| 

 

 

 



46.  What is the maximum value of                 

(1 − sin 𝑥)(2 − cos 3𝑥)? 

(A) 3.19 

(B) 4.78 

(C) 5.12 

(D) 5.64 

(E) 6.21 

 

 



 

 

 









y



= ln



실전 7

 

 



 

 

 



13 

 

 



47.  Which of the following can be produced 

when distant planes meet? 

I. 

line 


II. 

point 


III. 

ray 


(A) I 

(B) I,II 

(C) I,III 

(D) II, III 

(E) I,II,III 

 

 



48.  If 

7

3



≤ 𝑥 ≤

22

5



, the probability of 

𝑥 ≥ 4 is? 

(A) 0.12 

(B) 0.19 

(C) 0.23 

(D) 0.31 

(E) 0.37 

 

 



49.  In the figure below, the airplane flies 11 feet 

above the ground.  The angle between 

ongoing direction and city A, B is 43º, 17º 

respectively.  What is the distance from city 

to B

(A) 15.32 

(B) 17.75 

(C) 19.02 

(D) 20.71 

(E) 24.18 

 

 

50.  If 



0 < 𝜃 <

𝜋

2



 and 

cos 𝜃 = 2𝑡, then sin

𝜃

2



(A) √

1+2𝑡


2

 

(B)



 √

1−2𝑡


2

 

(C)



 1 − 4𝑡

2

 



(D)

 8𝑡


2

− 1 


(E)

 √

1−2𝑡



1+2𝑡

 

 



 

 

 



 

43º 


17º 

City A 


City B 

11 


실전 7

 

 



 

 

 



14 

 

 



1.  b 

36. d 


2.  a 

37. b 


3.  b 

38. b 


4.  c 

39. e 


5.  c 

40. c 


6.  e 

41. a 


7.  X 

42. D 


8.  a 

43. b 


9.  c 

44. c 


10. d 

45. b 


11. a 

46. d 


12. e 

47. a 


13. a 

48. b 


14. e 

49. e 


15. e 

50. b 


16. c 

 

17. b 



 

18. c 


 

19. c 


 

20. d 


 

21. a 


 

22. c 


 

23. a 


 

24. c 


 

25. a 


 

26. b 


 

27. c 


 

28. e 


 

29. e 


 

30. a 


 

31. e 


 

32. a 


 

33. e 


 

34. c 


 

35. a 


 

 

Download 0.52 Mb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©fayllar.org 2020
ma'muriyatiga murojaat qiling