Ambassade de Suisse auprès de l'Ouzbékistan Vizanig d turi. Ish / O


Download 36.86 Kb.

Sana12.11.2017
Hajmi36.86 Kb.

 

 

1/2



 

 

Ambassade de Suisse auprès de l'Ouzbékistan 



 

 

Vizanig D turi. Ish / O

ʻ

qish / Istiqomat muddati 90 kundan o

ʻ

rtiq

 

 

 



Shveytsariya  vakolatxonasi  ushbu  turdagi  uzoq  muddatli  (90  kundan  ortiq)  viza 

so

ʻ



rovnomalarga javob berish vakolatiga ega emas. Bu turdagi viza bilan Shveytsariyaga kirish 

uchun ruhsatni faqatgina Shveytsariya kantonlarining migratsiya organlari berishladi. 

 

Har  bir  murojat  etuvchi  (bolalar  ham),  viza  olish  uchun  hujjatlarni  to



ʻ

laligicha  shaxsan  o

ʻ

zi 


Shveytsariyaning Toshkentdagi elchixonasiga taqdim etadi. So

ʻ

raladigan hujjatlar :  



 

1) Ish  shartnomasining  yoki  universitetga,  maktabga  o

ʻ

qishga  kirganlikni  tasdiqlovchi  hujjatning 



yoki Shveytsariyaga viza olish zazuriyati borligini tasdiqlovchi barcha turdagi hujjatlarning asli 

va 3 nusxasi. Ushbu hujjatlarda quyidagi ma’lumotlar bo

ʻ

lishi lozim : 



 

Viza so



ʻ

rovchisining familiyasi, ismi va manzili 

Shveytsariyadagi faoliyatning/o



ʻ

qishning ko

ʻ

zda tutilgan muddati 



 

2)  Viza  so

ʻ

rayotgan  shaxs  tomonidan  to



ʻ

g

ʻ



ri  va  to

ʻ

liq,  bosma  harflarda  nemis,  fransuz,  italyan 



yoki  ingliz  tillaridan  birida  to

ʻ

ldirilgan  va  imzolangan  3  dona  D  turdagi  anketa.  Anketalarni 



quyidagi internet manzildan topish mumkin :  

 

Fransuz va ingliz tillarida :  



http://www.bfm.admin.ch/content/dam/data/migration/einreise/visumantragsformulare/visumantra

g-visumd-fr-en.pdf

 

 

Nemis va rus tillarida : 



http://www.bfm.admin.ch/content/dam/data/migration/einreise/visumantragsformulare/visumantra

g-visumd-ru-de.pdf

 

 

3) 



Viza  so

ʻ

rayotgan  shaxsning  pasporti  va  uning  3  nusxasi  (familyasi,  ismi,  surati  va 

imzosi  mavjud  sahifasi  hamda,  oldin  Shengen  vizasi  olingan  bo

ʻ

lsa,  oxirgi  ikki  Shengan  vizasi 



qo

ʻ

yilgan  sahifalarinig  nusxasi).  Viza  so



ʻ

ralayotgan  paytda  pasportning  berilgan  vaqti  10  yildan 

oshmagan  bo

ʻ

lishi  kerak.  Pasportning  yaroqlik  muddati  Shengen  hududidan  qaytib  chiqqandan 



keyin ham eng kamida 3 oy bo

ʻ

lishi shart. Shu bilan birga pasportda vizalar uchun eng kamida 2 



bo

ʻ

sh sahifa bo



ʻ

lishi lozim. 

 

4) 

Shengen  talablariga  muvofiq  yaqin  kunlarda  tushgan  4  dona  fotosurat.  Ulardan 

uchtasi anketaga yopishtiriladi va to

ʻ

rtinchisi qolgan hujjatlar bilan taqdim etiladi. 



 

Fotosurat uchun talablar (ingliz tilida) quyidagi internet manzilda : 

http://intranet.bfm.admin.ch/intrabfm-

publ/content/dam/data/bfm/kerntaetigkeiten/grenze/weisungen/visa/anhaenge-

bfm/anhang8_anforderungen-foto-f.pdf

 

 



5) 

O

ʻ



zbekistondagi oilaviy ahvolni tasdiqolovchi hujjatlar, masalan ; 

Bola uchun,  tug



ʻ

ilganlik  haqidagi  guvohnoma  (asli va uning 3 nusxasi nemis, fransuz, 

italyan yoki ingliz tillaridan biriga qilingan tarjimasi bilan) 



 

 

2/2



 

- 

Turmush  qurganlik  haqidagi  guvohnoma  (asli  va  uning  3  nusxasi  nemis,  fransuz, 

italyan yoki ingliz tillaridan biriga qilingan tarjimasi bilan) 





18  yoshga  to

ʻ

lmaganlar  uchun  va  ota-ona  pasportiga  kiritilganlar  uchun  quyidagi 

qo

ʻ

shimcha hujjatlar taqdim etiladi: 

o

 



Tug

ʻ

ilganlik  haqidagi  guvohnoma  (asli va uning 3 nusxasi nemis, fransuz, italyan yoki 

ingliz tillaridan biriga qilingan tarjimasi bilan) 

o

 

Kuzatib borayotgan ota yoki onaning pasportidan 3 nusxa (faqat familyasi, ismi, surati va 



imzosi mavjud sahifasi); 

o

 



Ota yoki onaning pasportiga bola kiritilgan bo

ʻ

lsa o



ʻ

sha sahifasidan 3 nusxa; 

o

 

Shengen  talablariga  muvofiq  yaqin  kunlarda  tushgan  4  dona  fotosurat.  Ulardan  uchtasi 



anketaga yopishtiriladi va to

ʻ

rtinchisi qolgan hujjatlar bilan taqdim etiladi. 



o

 

Agar  bola  safarga  yolg



ʻ

iz  chiqadigan  bo

ʻ

lsa  yoki  ota-onaning  birining  hamroligisiz 



chiqadigan  bo

ʻ

lsa,  u  holda  ota-onaning  notarial  tasdiqlangan  chetga  chiqish  uchun 



bergan ruhsatnomasi (asli va 3 nusxasi, nemis, fransuz, italyan yoki ingliz tillaridan biriga 

qilingan tarjimasi bilan) 

 

6) 

Aviabilet  bron  qilinganligini  tasdiqlovchi  hujjat.  Ushbu  hujjat  Shveytsariyadan  viza 

berilishi uchun ruhsat kelgandan keyingina taqdim etiladi. 

 

Viza to

ʻ

lovi 

To

ʻ



lov kattalar uchun 60.00 Evro va o

ʻ

z pasportiga ega 6 yoshdan 12 yoshgacha bo



ʻ

lgan bolalar 

uchun  35  Evro.  1  yoshdan  5  yoshgacha  bo

ʻ

lgan  bolalar  uchun  va  ota-ona  pasportida  kiritilgan 



bolalar uchun viza bepul. Viza to

ʻ

lovlari so



ʻ

rovnoma topshirilayotgan vaqtda faqat naqd shaklida 

va  AQSH  dollarida  amalga  oshiriladi  (Faqatgina 1996-yildan  so

ʻ

ng  chiqqan,  yangi  va  do



ʻ

g

ʻ



larsiz 

pullar qabul qilinadi). To

ʻ

lovlar valyuta kurslariga qarab o



ʻ

zgarib turadi. AQSH dollari kursini bilish 

uchun marhamat qilib elchixona Internet sahifasiga kiring. 

 

Taqdim  etilgan  D  turdagi  viza  so



ʻ

rovnomasi  elchixona  tomonidan  Shveytsariya  migratsiya 



xizmatlariga jo

ʻ

natiladi va ular so

ʻ

rovnoma 6-8 hafta maboynida o



ʻ

rganib chiqishadi. 

 

Shu sababdan, viza so

ʻ

rovchilarga hujjatlarni rejalashtirilgan safardan ancha oldin taqdim 

etish tavsiya etiladi 

 

Elchixona  yoki  Shveytsariya  migratsiya  xizmatlari  lozim  topsa,  hohlagan  vaqtda  qo



ʻ

shimcha 

hujjatlar taqdim etilishini so

ʻ

rashi mumkin. 



 

Nemis, fransuz, italyan yoki ingliz tillarida yozilmagan barcha hujjatlar tarjimasi bilar birgalikda 

taqdim etilishi shart (notarial tasdiqlash shart emas). 

 

Elchixona manzili: 

Shota Rustaveli 1-berk ko

ʻ

chasi



, 4-uy 

100070 Tashkent 



O

ʻ

zbekistondagi telefon :  

 

+998 71 120 67 40 (viza bo



ʻ

limi) 

Shveytsariyadan telefon qilinsa : 

058 / 464 18 41 (Shveytsariya linyasi) 



Faks : 

 

058 / 464 18 44 (Shveytsariya linyasi) 



Elektron manzil : 

 

tas.visa@eda.admin.ch



  

Web sahifa : 

 

www.eda.admin.ch/tashkent



 

 

Viza bo



ʻ

limining ish vaqti 

Hujjatlarni qabul qilish pasportlarni qaytarish:  

Dushanba - Payshanba 

09:00 – 12:00 

Pasportlarni qaytarish:  

 

Dushanba - Payshanba 



09:00 – 16:00 

 

Juma 



 

 

09:00 – 13:00



 

Telefon orqali murojatlar uchun 

 

Dushanba - Payshanba 

14:00 – 17:00 

 

Juma 

 

 

08:45 – 13:00

 


Do'stlaringiz bilan baham:


Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©fayllar.org 2017
ma'muriyatiga murojaat qiling