Ambassade de Suisse auprès de l'Ouzbékistan


Download 42.38 Kb.

Sana12.11.2017
Hajmi42.38 Kb.

                                  

 

                                                                                      1/2 



 

 

 



 

Ambassade de Suisse auprès de l'Ouzbékistan 

 

 

 

 

Sayyohlik vizasi 

 

Har  bir  murojat  etuvchi,  viza  olish  uchun  to

ʻ

plagan  hujjatlarni  to



ʻ

laligicha  Shveytsariyaning 

Toshkentdagi  elchixonasiga  shaxsan  o

ʻ

zi  taqdim  etadi.  Murojat  etuvchining  shaxsan  o



ʻ

zi 


kelishi N-VIS biometrik ma’lumotlar olish uchun ham zarurdir. 

 

Shengen vizasi so



ʻ

rovnomasi quyidagi hujjatlardan iborat bo

ʻ

lish lozim : 



 



Viza  so

ʻ

rayotgan  shaxs  tomonidan  to

ʻ

g



ʻ

ri  va  to

ʻ

liq,  bosma  harflarda  nemis,  fransuz, 



italyan  yoki  ingliz  tillaridan  birida  to

ʻ

ldirilgan  va  imzolangan  anketa.  Anketalarni 



quyidagi internet manzildan topish mumkin :  

 

Fransuz va ingliz tillarida :  



http://www.bfm.admin.ch/content/dam/data/migration/einreise/visumantragsformulare/visum

antrag-schen-fr-en.pdf

 

 

Nemis va rus tillarida : 



http://www.bfm.admin.ch/content/dam/data/migration/einreise/visumantragsformulare/visum

antrag-schen-ru-de.pdf

 

 

-  Viza  so



ʻ

rayotgan  shaxsning  pasporti  va  uning  1  nusxasi  (familyasi,  ismi,  surati  va 

imzosi  mavjud  sahifalari  hamda,  oldin  Shengen  vizasi  olingan  bo

ʻ

lsa,  oxirgi  ikki  Shengan 



vizasi qo

ʻ

yilgan sahifalarinig nusxasi). Viza so



ʻ

ralayotgan paytda pasportning berilgan vaqti 

10  yildan  oshmagan  bo

ʻ

lishi  kerak.  Pasportning  yaroqlik  muddati  Shengen  hududidan 



qaytib  chiqqandan  keyin  ham  eng  kamida  3  oy  bo

ʻ

lishi  shart.  Shu  bilan  birga  pasportda 



vizalar uchun eng kamida 2 bo

ʻ

sh sahifa bo



ʻ

lishi lozim. 

 



Shengen talablariga muvofiq yaqin kunlarda tushgan ikkita fotosurat. Ulardan biri 



anketaga yopishtiriladi va ikkinchisi qolgan hujjatlar bilan taqdim etiladi. 

 

Bundan tashqari ushbu turdagi viza uchun quyidagi o



ʻ

ziga xos hujjatlar ham talab qilinadi : 

 

1)  O

ʻ

zbekistonda yashashni tasdiqlovchi ma’lumotnoma 



 

2)  Borish-kelish uchun qilingan aviabilet broni 

 

3)  Viza  so

ʻ

rovchisining  moliyaviy  ahvolini  ko



ʻ

rsatuvchi  hujjatlar.  Ushbu  hujjatlar  viza 

so

ʻ



rovchisining moliyaviy ahvolini tekshirish uchun xizmat qiladi va shu sababdan ular, 

barcha  xarajatlar  uchinchi  shaxs  zimmasida  bo

ʻ

lsa  ham  so



ʻ

raladi  (oila  a’zolaridan 

tashqari); 



Ish joyidan xat (asl nusxasi). Xatda viza so

ʻ

rayotgan fuqaroning lavozimi, ishga qabul 



qilingan  vaqti,  maoshi,  ta’til  kunlari  ko

ʻ

rsatilishi  hamda  safardan  qaytgach  o



ʻ

z  o


ʻ

rnida 


ishlashi tasdiqlanishi lozim; 

Talabalar  uchun,  talabalik  guvohnomasining  asli  va  uning  tarjima  qilingan  (notarial 



tasdiqlovsiz) bir nusxasi; 

Mehnat daftarchasining nusxasi; 





Bank hisobidan oxirgi 3 oylik ko

ʻchirma (asl nusxasi);

 

Yaqinda  ochilgan  va  xalqaro  tan  olingan  bank  kredit  kartochkasining  hisobidan 



ko

ʻ

chirma 



 

4)  Shveytsariyada  mehmonxona  oldindan  band  qilinganligini  va  to

ʻ

langanligini 

tasdiqlovchi hujjat. Unda quyidagi ma’lumotlar bo

ʻ

lishi lozim : 



 

 

 



 

 

 



 

 

 



2/2

 

 



Viza so


ʻ

rovchisining familyasi, ismi va manzili 

Istiqomat muddati (kelish-ketish san’alari aniq ko



ʻ

rsatilishi lozim) 

 

5)  Butun  safar  davomida  Shengen  hududini  to

ʻ

laligicha  qoplaydigan  tibbiy  sug



ʻ

urta 

polisidan  nusxa.  Sug

ʻ

urta  summasi  eng  kamida  30'000.00  Evro  bo



ʻ

lishi  lozim. 

Quyidagi sug

ʻ

urta tashkilotlari O



ʻ

zbekisonda akkreditatsiyadan o

ʻ

tgan: 


Uzbekinvest Hayot, Kafolat, INGO Uzbekistan, Alfa Life 

 

6)  O

ʻ

zbekistondagi oilaviy ahvolni tasdiqolovchi hujjatlar, masalan ; 



Bola  uchun,  tug



ʻ

ilganlik  haqidagi  guvohnoma  (asli  va  uning  bir  nusxasi  nemis, 

fransuz, italyan yoki ingliz tillaridan biriga qilingan tarjimasi bilan) 



- 

Turmush  qurganlik  haqidagi  guvohnoma  (asli  va  uning  bir  nusxasi  nemis, 

fransuz, italyan yoki ingliz tillaridan biriga qilingan tarjimasi bilan) 





18  yoshga  to

ʻ

lmaganlar  uchun  va  ota-ona  pasportiga  kiritilganlar  uchun 

quyidagi qo

ʻ

shimcha hujjatlar taqdim etiladi: 

o

 



Kuzatib borayotgan ota yoki onaning pasportidan nusxa (faqat familyasi, ismi, 

surati va imzosi mavjud sahifasi); 

o

 

Ota yoki onaning pasportidagi bola kiritilgan sahifasidan bir nusxa; 



o

 

Agar  bola  safarga  yolg



ʻ

iz  chiqadigan  bo

ʻ

lsa  yoki  ota-onaning  birining 



hamroligisiz  chiqadigan  bo

ʻ

lsa,  u  holda  ota-onaning  notarial  tasdiqlangan 



chetga  chiqish  uchun  bergan  ruhsatnomasi  (asli  va  nusxasi,  nemis,  fransuz, 

italyan yoki ingliz tillaridan biriga qilingan tarjimasi bilan) 

 

Viza to

ʻ

lovi 

 

To

ʻ



lov  kattalar  uchun  60.00  Evro  va  o

ʻ

z  pasportiga  ega  6  yoshdan  12  yoshgacha  bo



ʻ

lgan 


bolalar  uchun  35  Evro.  1  yoshdan  5  yoshgacha  bo

ʻ

lgan  bolalar  uchun  va  ota-ona 



pasportida  kiritilgan  bolalar  uchun  viza  bepul.  Viza  to

ʻ

lovlari  so



ʻ

rovnoma  topshirilayotgan 

vaqtda  faqat  naqd  shaklida  va  AQSH  dollarida  amalga  oshiriladi  (Faqatgina  1996-yildan 

so

ʻ



ng chiqqan, yangi va do

ʻ

g



ʻ

larsiz pullar qabul qilinadi). To

ʻ

lovlar valyuta kurslariga qarab 



o

ʻ

zgarib  turadi.  AQSH  dollari  kursini  bilish  uchun  marhamat  qilib  elchixona  Internet 



sahifasiga kiring. 

 

So



ʻ

rovnomalarni ko

ʻ

rib chiqish muddati 

 

So

ʻ



rovnomalarini ko

ʻ

rib chiqish muddati, hujjatlar to



ʻ

laligicha Shveytsariyaning Toshkentdagi 

elchixonasiga  topshirilganda,  7  kun  atrofida. 

Elchixona,  lozim  topsa,  hohlagan  vaqtda 



qo

ʻ

shimcha hujjatlar taqdim etilishini so

ʻ

rashi mumkin. 



 

Nemis,  fransuz,  italyan  yoki  ingliz  tillarida  yozilmagan  barcha  hujjatlar  tarjimasi  bilar 



birgalikda taqdim etilishi shart (notarial tasdiqlash shart emas).

 

 



Elchixona manzili: 

Shota Rustaveli 1-berk ko

ʻ

chasi


, 4-uy 

100070 Tashkent 



O

ʻ

zbekistondagi telefon : 

 

+998 71 120 67 40 (viza bo



ʻ

limi) 

Shveytsariyadan telefon qilinsa : 

058 / 464 18 41 (Shveytsariya linyasi) 



Faks : 

 

058 / 464 18 44 (Shveytsariya linyasi) 



Elektron manzil : 

 

tas.visa@eda.admin.ch



  

Web sahifa : 

 

www.eda.admin.ch/tashkent



 

 

Viza bo



ʻ

limining ish vaqti 

Hujjatlarni qabul qilish pasportlarni qaytarish:  Dushanba - Payshanba 

09:00 – 12:00 

Pasportlarni qaytarish:  

 

Dushanba - Payshanba 



09:00 – 16:00 

 

Juma 



 

 

09:00 – 13:00



 

Telefon orqali murojatlar uchun 

 

Dushanba - Payshanba  14:00 – 17:00 

 

Juma 

 

 

08:45 – 13:00

 


Do'stlaringiz bilan baham:


Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©fayllar.org 2017
ma'muriyatiga murojaat qiling