Muhammadsodiqov Abdulloh Mavzu: milliy g‘oyaga daxldorlik hissi barqaror taraqqiyot omili. Test savollari: 1 …


Download 15.47 Kb.
Sana27.05.2020
Hajmi15.47 Kb.
#110657
Bog'liq
Testlar 8-Mavzu
Didactic game

Muhammadsodiqov Abdulloh
Mavzu: MILLIY G‘OYAGA DAXLDORLIK HISSI - BARQAROR TARAQQIYOT OMILI.

Test savollari:

1) … jamiyat siyosiy tizimini xalqqa yaqinlashtirish, siyosiy adolatsizliklarning oldini olish.

A) Siyosiy demokratiya

B) Ijtimoiy demokratiya

C) Sharqona demokratiya

D) G’arbona demokratiya

2) Tolerantlik bu - ….

A) Ko’p elatli davlat

B) Diniy bag’rikenglik

C) Bir millatli davlat

D) Ko’pxudolik

3) «Osiyocha ishlab chiqarish uslubi» deb atalgan nazariya kimga tegishli?

A) Gegel


B) Monteskye

C) K.Marks

D) Lelin

4) Demokratiyaning qanday shakllari mavjud?

A) Siyosiy demokratiya, Sharqona demokratiya, Ijtimoiy demokratiya

B) Sharqona demokratiya, G’arbona demokratiya, Siyosiy demokratiya

C) Iqtisodiy demokratiya, G’arbona demokratiya, Siyosiy demokratiya

D) Siyosiy demokratiya, Sharqona demokratiya, Ma’naviy demokratiya

5) …. har bir millat vakilining iste’dodi va salohiyatini to‘la ro‘yobga chiqarish uchun sharoit yaratadi va uni Vatan ravnaqi, yurt tinchligi va xalq farovonligi kabi ezgu maqsadlar sari safarbar etadi.

A) Milliy bag’rikenglik

B) Milliy birlik

C) Milliy o’zlik

D) Milliy g’oya

6) “Ana shunday o‘ta murakkab va qaltis sharoitda qanday yo‘l tutish, qanday qilib tinchlik va osoyishtalikni saqlash, barqaror rivojlanishni ta’minlash mumkin, degan savol barchamizni jiddiy o‘ylantirishi zarur”. Ushbu jumlalar kimga tegishli?

A) S.Mirziyoyeva

B) Sh.Mirziyoyev

C) I.Karimov

D) A.Oripov

7) Yevropani jo‘g‘rofiy jihatdan ustun qo‘yishni kim targ’ib qilgan?

A) Makkinder

B) K.Marks

C) Gegel


D) Monteskye

8) Insonning ma’naviy darajasining eng yuqori darajasii aniqlang

A) Yuksak ma’naviyatlilik

B) O‘rtacha ma’naviyat

C) Quyi ma’naviyat

D) Past ma’naviyat

9) …..o‘zida milliy umumbashariy, mahalliy xususiyatlarni birlashtirgan, o‘ziga xos ko‘rinish.

A) Sharqona demokratiya

B) Ijtimoiy Demokratiya

C) Siyosiy Demokratiya

D) Milliy Demokratiya

10) Daxldorlik hissini belgilovchi omillar to‘g‘ri berilgan qatorni toping.

A) Insonga atrofdagi odamlarga, oilaga, maxallaga daxldorlik

B) Millatga daxldorlik; oilaga, qonunlarga daxldorlik;

C) Insonga, ishiga, o‘zligiga daxldorlik;

D) barcha javoblar to‘g‘ri.

Kalitlar.

1.A

2.B


3.C

4.A


5.D

6.B


7.D

8.A


9.A

10.D
Download 15.47 Kb.

Do'stlaringiz bilan baham:




Ma'lumotlar bazasi mualliflik huquqi bilan himoyalangan ©fayllar.org 2022
ma'muriyatiga murojaat qiling